Çocuk orkestrası için seferberlik

Tepebaşı Belediyesi, İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası için enstrüman seferberliği başlattı.

Çocuk orkestrası için seferberlik
15 Kasım 2016 Salı 14:25

Tepebaşı Belediyesi’nin harika çocukları senfoni orkestrası için duyarlı Eskişehirlilerin önderliğinde başlayan enstrüman bağışları projenin başarısına önemli katkı sunarken, Türkiye’nin çeşitli noktalarından da bağışlar gelmeye devam ediyor. Cumhuriyet Gazetesi okurları Ankara Temsililiği, Tepebaşı Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası’na 6 adet keman bağışı gerçekleştirdi. CUMOK Ankara Temsilcisi Necdet Özer “Tepebaşı Çocuk Senfoni Orkestrası ile geçen yıl Ankara’da birlikte olduk. İzlediğimiz zaman çok etkilendik. 150 çocuğun aynı anda bir şef yönetiminde coşkular yaratması bizi mutlu etti. Tabi ki bunun mimarını biz biliyorduk. Ahmet başkanım bize orkestradaki çocukların sayısının 150’den 400’e çıktığını anlattı çok etkilendik. İleride bu günün genç erkek çocuklarının baba, kız çocuklarının anne olduğunu ve evlerinde müzik aleti çalındığını düşünmek çok güzel. Biz bu projeden etkilendik ve katkıda bulunmak istedik. Bizler Ankara Cumhuriyet Okurları olarak kendi aramızdaki dayanışmayla şimdilik bu kadarını yaptık. Umarım ilerde daha fazlasını yapmak istiyoruz. İnanıyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür. Kültür, Türkiye’yi kurtaracaktır” dedi.
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da “Ankara’dan dostlarımızın bu konuya sahip çıkmaları beni çok etkiledi. Necdet bey ve Cumhuriyet okuyucularının hassasiyetlerini biliyorum ,ama Ankara’dan buralara yansıması çok önemli. 2. orkestrayı kurma çabalarımız başladı. Şu anda 200’e yakın çocuğumuz sırada bekliyor. Yeni bir enstrüman seferberliği başlayacak ve yeni bir orkestrayla sayı tahmin ediyorum 700’lere 800’lere çıkacak. Amacımız bunun Türkiye’ye yayılması. Nasıl Ankara Cumhuriyet okurları bundan etkilenmişlerse bütün illerdeki insanlarımızın da bundan etkilenmesini isterim. Biraz önce Necdet beyin söylediği gibi Cumhuriyetin temeli gerçekten sanattır. Eğer biz sanatı, kültürü bu projelerle yayabilirsek Türkiye’nin yeniden çağdaş bir Cumhuriyet’e dönüşmesini sağlar. Katkılarınızdan dolayı sizlere Ankara’daki dostlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.