Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde yeni dönem başladı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yeni dönem ilk meclis toplantısı yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce başkanlığında gerçekleşen mecliste encümen ve komisyon üyeleri seçildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde yeni dönem başladı
14 Nisan 2024 Pazar 16:27

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını yaptı. Meclis'te Cumhuriyet Halk Partisi 29, AK Parti 13, Demokratik Sol Parti (DSP) 2, Büyük Birlik Partisi (BBP) 2 sandalye aldı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi, 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası ilk toplantısını Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce başkanlığında gerçekleştirdi. Belediye Meclis Salonu'ndaki toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Toplantıda, Meclisin birinci ve ikinci başkanvekillikleri, divan katipliği ve encümen üyeliklerinin belirlenmesi için kapalı zarf usulüyle oylama yapıldı. Oylama sonucunda Hasan Ünal birinci  başkanvekili, Ali Haydar Çelik ise ikinci başkanvekili seçildi. Meclis encümen üyeliklerine de  Vural YÖRÜK Ayhan SÜLÜK, Çağrı ÖZEÇOĞLU,  İhsan CERAN, Nurcan ALKAN yer aldı.

Plan ve Bütçe komisyonuna CHP’den Nihat Çuhadar, Ali Haydar Çelik, Fikriye Güven Zaptiye,  AK Parti’den Zeynep Güneş, Bekir Belceli oldu.

İmar ve Bayındırlık komisyonuna CHP’den Erdoğan Aydoğmuş, Hasan Ünal, İnci Şentuna , AK Parti’den Ali İnci, Ahmet Sivri getirildi.

Çevre ve Sağlık Komisyonu CHP’den Tamer Günaydın, Ali Osman Taş, Serkan Adaş, AK Parti’den Serhat Hamamcı, Metin Öztürk getirildi.

Eğitim,kültür, gençlik ve Spor komisyonuna Nihat Çuhadar, ufuk çini,Mustafa Emrah Guzey, AK Parti’den Ahmet Dönmez, Bekir Belceli getirildi.

Ulaşım komisyonuna CHP’den Vural Yörük, Mustafa Emrah Güzey, Mustafa İmre, AK Parti’den Salih Yılmaz, Adem Çakır getirildi.

Hukuk ve yönetmelikler komisyonuna CHP’den Atılay Dalgıç, Hakan Karabacak, Ali Osman Taş, AK Parti’den Ahmet Dönmez, Mehmet Bilen getirildi.

İlçelere yatırım izleme komisyonuna CHP’den Serkan Adaş, Mustafa Çağrı Kılıç, İhsan Ceran, AK Parti’den Serhat Hamamcı Zeynep Güneş getirildi.

Toplumsal eşitlik komisyonuna CHP’den İnci Şentuna , Fikriye Güven Zaptiye, Nurcan Alkan, AK Parti’den Mustafa Caner Kırıkçı ,Özlem Ünalır  getirildi.

Deprem ve doğal afetler komisyonuna CHP’den Erdoğan Aydoğmuş, Rıdvan özen, Ayhan Sülük, AK Parti’den Metin Öztürk, Ali İnci getirildi.

Frigya kültürel mirasını koruma ve kalkınma birliğine asil ye olarak Uğur Tepe ve Tamer Günaydın seçildi.

Tarihi kentler birliğine doğal üye olarak Ayşe Ünlüce ile  asil üyeler olarak Uğur Tepe, Habil Dökmeci ve Haydar Çorum seçildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.