AK Parti'ye seçim yasağı işlemedi: Ahmet Ataç'a izin yok Yüzügüllü'ye izin var

Eskişehir’de ilçe seçim kurullarının belediyelerin iftar programına ilişkin verdiği kararlar kafaları karıştırdı.

AK Parti'ye seçim yasağı işlemedi: Ahmet Ataç'a izin yok Yüzügüllü'ye izin var
30 Mart 2024 Cumartesi 17:26

Eskişehir’de iki ayrı belediyenin aynı gün, aynı saatte düzenleyeceği iftar programlarından birisi seçim kurulu tarafından seçim yasakları kapsamına alınmazken, diğeri için seçim yasakları gerekçe gösterildi. İki ayrı seçim kurulunun verdiği kararlar kafaları karıştırdı.

Tepebaşı İlçe Seçim Kurulu, CHP’li Tepebaşı Belediyesi’nin iftar programını seçim yasakları kapsamına aldı. Sivrihisar İlçe Seçim Kurulu ise AK Partili Sivrihisar Belediyesi’nin iftar programını siyasi bir etkinlik olarak değerlendirmedi.

TEPEBAŞI’NA İZİN YOK

Tepebaşı Belediyesi’nin Çukurhisar mahallesinde düzenleyeceği iftar programı seçim yasaklarına takıldı. Tepebaşı Belediyesi, 30 Mart Cumartesi akşamı Çukurhisar Mahallesi’nde gerçekleştirmeyi planladığı iftar programının seçim yasakları kapsamında uygunluk durumunu öğrenmek için Tepebaşı İlçe Seçim Kurulu’na yazılı başvuruda bulundu. Tepebaşı İlçe Seçim Kurulu ise Tepebaşı Belediyesi’nin talebini seçim yasakları kapsamında değerlendirdi.

SİVRİHİSAR’A İZİN VAR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivrihisar İlçe Başkanlığı, Sivrihisar Belediyesi’nin 30 Mart Cumartesi akşamı yapmayı planladığı iftar programının Yüksek Seçim Kurulu’nun propaganda yasaklarına aykırı olduğu gerekçesiyle iftarın iptali için Sivrihisar İlçe Seçim Kurulu’na başvuruda bulundu. Sivrihisar İlçe Seçim Kurulu, Sivrihisar Belediyesi’nin toplu iftar etkinliğin siyasi bir çerçevede değerlendirmeyerek, CHP’nin itiraz talebini ret etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.