Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti: Eskişehir’i yönetmeye soyunan bir kişinin basına saldırması Sayın Hatipoğlu’na yakışmamıştır

Sabah oy kullanırken basın mensupları ile tartışan AK Parti Büyükşehir Belediye başkan adayına Gazeteciler Cemiyetinden kınama geldi. Cemiyet Hatipoğlu’nu gazetecilerden özür dilemeye davet etti.

Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti: Eskişehir’i yönetmeye soyunan bir kişinin basına saldırması Sayın Hatipoğlu’na yakışmamıştır
31 Mart 2024 Pazar 15:45

AK Parti'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, oy kullanmak için geldiği okulda gazetecileri azarladı. Hatipoğlu, oyunu kullanmak için Emine Cahide Karaali Ortaokulu'na gitti. Yerel yayın yapan Es TV'nin açıklamasını çekmesini istemeyen Hatipoğlu, kameranın kapatılmasını istedi.

Hatipoğlu, "Ne çekiyorsun oğlum? Üç ay boyunca hakaret, iftira. Bize 24 saat hakaret etti Es TV. CHP'nin yayın kuruluşu olduğunu biliyoruz. Oradan beslendiğini, faturalarının ödendiğini biliyoruz. Bu kadar yanlı bir haber üç ay boyunca hakaret, iftira olur şey değil" diye konuştu.

'Rahatsız olduysan çekme'

Eskişehir.net muhabirinin araya girip Hatipoğlu'na "Biz de basınız. Yaptığınız doğru değil" demesi üzerine Hatipoğlu, "Rahatsız olduysan çekme sen hadi. Es Tv de çekmiyor hadi abi" dedi.

Cemiyetten kınama!

Hatipoğlu’nun bu davranışı sonrasında açıklamalarda bulunan Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti, Hatipoğlu’nu basın mensuplarından özür dilemeye davet ederek, “Ülkemizde sakın bir şekilde geçen seçimlerde oy kullanan Parti Liderleri ve adaylar kamuoyuna birlik beraberlik mesajları  verirken, AK Parti Eskişehir Büyükşehir  Belediye Başkanı adayı Nebi Hatipoğlu oy verdikten sonra  yaptığı açıklama sırasında gazetecilere bağırıp çağırması daha ileriye giderek bazı basın kuruluşu çalışanlarına  "Siz CHP 'nin yayın organısınız taraflı  yayın yaptınız  bana hakaretler  yağdırdınız" şeklinde konuşarak  gazetecileri azarladığı görüldü.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, "Sakin bir şekilde devam eden oy kullanması sırasında  Ak Parti adayı Hatipoğlu’nun  gazetecileri azarlaması, bazı basın kuruluşlarını taraflı yayın yapmakla suçlaması yakışmamıştır. Eskişehir’i yönetmeye soyunan bir kişinin basına saldırması Sayın Hatipoğlu’na yakışmamıştır. Artık kararı Türk seçmeni verecektir. Hatipoğlu’nun anlamsız hareketini  kınıyor, hiç bir suçu olmayan basın  çalışanlarından özür dilemeye çağırıyorum" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.