AK Parti isimlerden AK Partili meclis üyelerine tepki

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 2023 faaliyet raporuna AK Parti Grubunun verdiği olumlu oy AK Parti teşkilatında tartışmalara neden oldu. AK Parti’nin önemli isimleri bir bir eleştirilerini sıralarken, Murat Mercan il başkanlığını konunun tartışılması için toplantı düzenlemeye davet etti.

AK Parti isimlerden  AK Partili meclis üyelerine tepki
20 Nisan 2024 Cumartesi 15:19

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı faaliyet raporu görüşmeleri sırasında

Parti grubu adına söz alan Özlem Ünalır, yeni bir döneme girildiğinden dolayı görüş bildirmeye gerek olmadığını belirterek, oylamaya geçilmesini talep etti ve faaliyet raporu meclisten oy birliği ile geçti. AK Parti ve CHP’nin oyları ile meclisten geçen faaliyet raporu sonrasında AK Parti’nin önemli isimleri sosyal medya hesabı üzerinden eleştirilerde bulundu.

AK Partili isimlerden eleştiri yağmuru

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti grubunun 2023 yılı faaliyet raporuna görüş bildirmeyerek olumlu oy kullanmasına AK Parti’nin önemli isimlerinden tepki geldi.

Eski İl Genel Meclisi Başkanı, 2014-2019 yılları arasında AK Parti’den Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği ve meclis başkan vekilliği görevinde bulunan Ahmet Yapıcı, X hesabından yaptığı paylaşımında, “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis gurubu Belediyenin 2023 yılı faaliyet raporunda tek kelimelik bir eleştiri konusu bulamamış. Faaliyet raporu büyük bir nezaketle oybirliği ile kabul edilmiş!” ifadelerini kullandı.

Yapıcı’nın paylaşımının ardına AK Parti’nin Eskişehir’deki önemli isimlerinden yorumlar geldi.

Birlik Vakfı Eskişehir Şube Başkanı, AK Parti eski il başkanı ve büyükşehir belediye meclis üyesi Murat Canözer, “Yüzde 100 olmasa da yüzde 38 eleştirseler iyiydi. Oyumuz boşa gitmezdi” derken, eski Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ise “O zaman aylardır, kampanya boyunca neyi eleştirdik” yorumunda bulundu.

AK Parti'nin önemli kurmaylarından Murat Mercan da X hesabından Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti grubunun 2023 yılı faaliyet raporuna görüş bildirmeyerek olumlu oy kullanmasına ilişkin paylaşım yapan isimler arasında yer aldı. AK Parti'nin önde gelen kurmaylarından olan emekli Washington Büyükelçisi Murat Mercan, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak'ı etiketleyerek toplantı talep etti. Mercan X hesabından şu paylaşımı yaptı: "Tartışmak ve öz eleştiri yapmanın bence de tam zamanı. Bunları sosyal medyaya taşımak bir tercihtir ama önce sorumlu olan arkadaşlarla yüzyüze konuşmak daha sağlıklı. Dilerim il teşkilatı böyle bir toplantıyı organize eder ve hep birlikte bu davete katılırız.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.