Personele ilaçlama eğitimi verildi

Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ilaçlama personeline fiziksel, kimyasal, biyolojik ve kültürel eğitim verildi.

Personele ilaçlama eğitimi verildi
08 Mart 2017 Çarşamba 15:45

Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünün çalışmalarını gerçekleştirecek personele, çalışmaların etkili, verimli ve en sağlıklı şekilde gerçekleştirilebilmesi için seminer verildi. Doğal Yaşam Merkezinde eğitime ilaçlama hizmetinde görev alacak personel katıldı. Çevreyi, kendilerini ve hizmeti tehlikeye düşürmeden, yapılan işin bilinçli, etkili ve toplum sağlığı kriterlerine uygun yapılması için verilen eğitimde, her türlü detay gözetilerek, personel donanımlı hale getirildi. Eğitime tabi tutulan personel hem yasal hak ve sorumluluklarının farkında oldu, hem de ilaç kullanım usul ve esaslarını öğrenmiş olarak ve sertifika aldı.
Yapılan eğitimde canlıların ve insan sağlığının korunması için bir yandan koruyucu çevre hizmetleri yapılırken, diğer yandan doğaya, ekosisteme zarar verilmeden nasıl ilaçlama yapılacağı anlatıldı. Eğitim ile insanlara bedensel ve psikolojik rahatsızlık veren sivrisinek, karasinek, hamam böceği, bit, kene ve pire gibi haşerelerin, insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bulaşıcı hastalıkların yayılmasını önlenmesinin amaçlanıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.