İLDİZ: TÜNELİN UCUNDAKİ IŞIĞI GÖRDÜK

Eskişehirspor Teknik Direktörü Yücel İldiz, son haftalarda alınan galibiyetlerle bir kıvılcım yaktıklarını ve bu durumu devam ettirmek için durmadan çalışacaklarını söyledi.

İLDİZ: TÜNELİN UCUNDAKİ IŞIĞI GÖRDÜK
14 Aralık 2017 Perşembe 11:58

Eskişehirspor Teknik Direktörü Yücel İldiz, takımın son durumu hakkında bilgi vermek için basın mensuplarıyla bir araya geldi. Konuşmasına dün hayatını kaybeden İlhan Mayakan’ı anarak başlayan İldiz, ailesine ve Eskişehirspor camiasına başarılar diledi.

ALT SIRALARDAN KURTULARAK BİR NEFES ALDIK

Eskişehirspor’a geldikleri süreci anlatan İldiz, “Eskişehir’e geldiğimiz dönemlerde çok sıkıntılı bir durumdaydık. 3 puan da biz geldikten sonra silindi. Gerçekten işimiz kolay değildi. Eskişehirspor büyük bir camia. Biz bu büyüklüğe geldik. Yanılmadığımızı da gördük. Sıkıntıları konuşarak, çalışarak el birliği ile aşmaya çalıştık. Yapmamız gereken tek şey hiçbir şeye bakmadan saha içine odaklanmaktı. Geçen yılki takımı tekrar dengeli bir hale getirmek kolay değil. Eskişehir seyircisi inanılmaz destekledi. Bu konuda hepsine teşekkür ediyorum. Tünelin ucundaki ışığı görmemiz gerekiyordu. Bunu gördüğümüzü düşünüyorum. Sadece nefes aldık.” dedi.

“Eskişehir’i yakışır olduğu yerlere taşımak adına Gaziantep maçı bir atılımdı.” Diyen İldiz, başarıya ulaşmak için saha içi kadar saha dışında da işlerin iyi gitmesi gerektiğini söyledi. İldiz şöyle devam etti: “İdari değişiklikler oldu. Umarım bu durum Eskişehirspor’a fayda getirir. Saha dışı sorunları çok fazla. Ben Halil Ünal ve ekibine başarılar diliyorum. Eskişehirspor saha dışında gereğini yaptığı anda biz saha içinde başarılı olacağız. Biz bir kıvılcım yaktık. Negatiften pozitife geçtik. Ama alacak çok yolumuz var. İnşallah iyi günler gelecek. Bu aralar iyi neticeler alıyoruz ama hem saha içi hem de saha dışında bunun devam etmesi lazım. Kalan son 2 maçımız zorlu müsabakalar. Biz bu iyi gidişi devam ettirmek ve son 2 maçımızı iyi kapatmak istiyoruz. İşimiz kolay değil ama başaracağız. Biz bir kıvılcım yaktık. Bundan sonra bunu hep birlikte çoğaltmamız lazım. Bizim şuan ki kadromuz gerçekten özverili bir kadro.”

HALİL ÜNAL’A TAKDİR SİZİN DEDİM, BENİ KONUŞTURMADI

Yeni Başkan Halil Ünal ve yönetimine başarılar dileyen İldiz, Ünal ile yaşadıklarını şöyle anlattı: “Sinan Özeçoğlu ile sezon başında bir görüşmemiz olmuştu. Sergen Yalçın’dan sonra yeniden ciddi projeler üzerine konuştuk. Bütün her şeyi açık konuştuk. Benim gözüm karadır ve buraya geldik. Kolay günler geçirmedik. Kongreden 1 saat sonra Halil Ünal beni aradı ve ertesi gün odamda gereken konuşmaları yaptık. Halil Ünal, gereken her şeyi anında yerine getirdi. Ben kendisine yeni yönetim olarak takdirin kendisinde olduğunu söyledim. Beni konuşturmadı bile. Bana kulübün bütün sorunlarını anlattı. El birliği ile çıkacağımızı söyledi. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Bizler teknik adamız. Yeneriz, yeniliriz ama kulübün kurtulması için bir devamlılık gerekiyor. İnşallah Eskişehir’in tüm katmanları yardımcı olur. Bu kulübün yeri Süper Lig’dir. İnşallah bu lige çıkarak esmeye devam eder.”

HİÇBİR MAÇTAN ÇEKİNMEM GENÇLERİ ÇIKARTIR OYNATIRIM

Teknik Direktör İldiz, devre arasında Antalya Belek’te iki haftaya yakın bir kampa gireceklerini söyledi. Transfer yasağının yüzde 50 kalkma ihtimali olduğunu da belirten İldiz, altyapıdan yetenekli oyuncuları A takıma çıkartma düşüncesinin olduğunu kaydetti. Gaziantep maçında 2 gol atan Fıratcan Üzüm’den övgüyle bahseden İldiz, “Fıratcan değil başka çocuklarımız da var. Hepsine fırsat vermeye devam edeceğiz. Hiçbir maçtan çekinmem çıkartıp oynatacağım. Bu çocuklarımız ellerinden geleni yapsın. Biz onlara şans vereceğiz. Fıratcan çok yetenekli. Sağlıklı bir şekilde gelişimine yardımcı olacağız.”

ALTYAPININ CİDDİ SORUNLARI VAR

Eskişehirspor Altyapısının sorunlarının devam ettiğini kaydeden İldiz, “Futbolda üst yapı sağlam olmadığı zaman alt yapıda olmuyor. Bu bir gerçek. Temel sağlam olacak. Altyapının ciddi sorunları var. Üst yapı ile paralel sorunları. Bunlar birlikte çözülecektir. Altyapıda yetenekli bir iki yetenekli çocuğumuz var. Onları A takıma almayı düşünüyoruz.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.