Ebeveynlere bağımlılıkla mücadele öğretiliyor

Türkiye'de ve Dünya’da tütün, alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığı hızla artarken, madde kullanımına başlama yaşı ise gün geçtikçe düşüyor. Tehlikenin farkında olan Odunpazarı Belediyesi, ebeveynler için “Bağımlılıkla Mücadele Atölyesi” düzenliyor.

Ebeveynlere bağımlılıkla mücadele öğretiliyor
14 Aralık 2017 Perşembe 12:09


Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Erenköy’de bulunan Sezai Aksoy Halk Merkezi’nde gerçekleşen Bağımlılıkla Mücadele Atölyesi, konusunda uzman psikologlar tarafından yürütülüyor.

Yapılan atölye çalışmasında, evebeynlere Sağlıklı Kentler Birliğinin Prof. Dr. Kültegin Ögel danışmanlığında hazırlanan “Bağımlılıkla Mücadelede Ebeveynlerin Bilmesi Gereken 10 Soru ve Yanıtı” adlı film gösterildi. Filmde geçen soruları önce evebeynler cevapladı, ardından da filmde yer alan cevaplar izlendi. Yapılan bu çalışma ile de doğru bilinen yanlışlar konusunda farkındalık kazandırıldı.

Bağımlılıkla Mücadele Atölyesi’nin ilk olarak Erenköy Sezai Aksoy Halk Merkezi’nde başladığını belirten yetkililer, atölyenin kısa sürede diğer halk merkezlerinde de yapılacağını kaydetti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.