SİYASETE ŞİMDİLİK MOLA VERDİ

Ayhan Sezer

Ayhan Sezer



20 Aralık 2016, 11:47

2003 yılında siyasete girdi. Merkez ilçe ve il yönetimlerinde görev aldı. 3 Haziran 2012 tarihinde yapılan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Kongresi’nde, il başkanlığı görevine seçildi. 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinde partisinden milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.
Ayhan Sezer ile son seçimler ve MHP üzerine bir röportaj gerçekleştirdik.  7 Haziran’da aday gösterilmediğiniz için partinize kırgın mısınız?” diye sorduk. Sezer’den, “Kesinlikle kırgın değilim” yanıtını aldık. “Siyasette yeniden görebilecek miyiz sizi?” diye sorduğumuzda ise, “Siyasete mola verdim, hedefimde Ticaret Odası Başkanlığı var” dedi.
 
MHP Eskişehir’de son seçimlerde neden başarısız oldu?
Ayhan Sezer: Son seçimlerde takım ruhu tam oluşturulamadı. Yeni yönetim gelmişti. Yeni yönetim seçimlerde tam koordinasyon sağlayamadı. Seçim çalışmalarında daha önceki deneyimli arkadaşlardan, partimizin ileri gelenlerinden, tecrübeli ve deneyimli isimlerinden, ülkü ocaklarından destek alınsaydı, Eskişehir’de bir milletvekilimiz çok çok rahat seçilirdi. Sahaya indiğimizde Eskişehir’in sorunları çok daha fazla dile getirilseydi şuan Eskişehir’de milletvekilimiz ya da milletvekillerimiz vardı. Çünkü bizim o zamanki iddiamız 2 milletvekiliydi. Şuanda Eskişehir’de potansiyelimiz var. Eskişehir’den milletvekili çıkaracağımıza inanıyorum.
 
Ruhsar Demirel, sizce yanlış bir tercih miydi?
Ayhan Sezer: Taban ile bir uyuşmazlığı vardı. Taban, gösterilen milletvekili adayını tasvip etmedi. Onun üzerine bir de yeni gelen il yönetimiyle, milletvekilinin uyuşmazlığı ayrıca şehrin tam sorunlarını bilmeyişleri, hepsi üst üste örtüşünce milletvekili çıkarma şansımız olmadı. Yoksa Milliyetçi Hareket Partisi’nin, Eskişehir’de çok rahat milletvekili çıkarabilecek bir oy potansiyeli vardı. Yeter ki, insanların sorunlarına iyi eğilinsin, Eskişehir’in problemleri iyi değerlendirilsin.
 
Şuanda MHP’nin izlediği politikayı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Eskişehir’de yeni bir yönetim oluştu.  Genç arkadaşlarımızdan oluşan bir yönetim var. Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir Teşkilatının, iyi bir şekilde yönetip, başarı elde edebileceklerine inanıyorum. Başarılı olmalarını da canı gönülden diliyorum. Sonuçta parti bizim partimiz. Genç, dinamik ve aktif bir il yönetimi var. Heyecanlılar.
 
MHP’nin yeni anayasa konusunda AK Parti ile uzlaşması, Meral Akşener ve Ümit Özdağ’ın partiden ihraç edilmesi ve sürekli kongreler ile anılması parti tabanında bir rahatsızlık yaratıyor mu?
Partinin kongreler ile anılması insanlarda bir belirsizliğe neden oldu. Bilindiği üzere ülkemizde 15 Temmuz gecesi demokrasiye bir darbe vurulmak istendi. Ve bu olayda birçok vatandaşımız şehit oldu. Çok sayıda vatandaşımız ağır yaralandı. 15 Temmuz, Türkiye siyaseti için yeni bir milat oldu. Ülkemizin gelecekteki siyasetini belirlemek için siyasi parti başkanlarını da ellerini taşın altına koyarak, sorumlukları üstlerine alıp, Türkiye’yi demokrasi yolundan çevirmemek için beraber ortak paydada buluştular. Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Merkezi görevinin başında. Genel Başkanımız görevinin başında. Ülkenin şuan ki siyasi ve politik durumuna göre bir siyaset belirliyor. Milliyetçi Hareket Partisi geçmişten gelen bilgi ve birikimi ile siyaseti yönlendiriyor.
 
Akşener’in adaylığı, o zamanki il ve ilçe yönetimleri tarafından desteklendi. Sonrasında görevden almalar ve istifalar yaşandı. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Eskişehir’deki yönetimler, ‘Biz Genel Merkez ile çalışamayacağız’ dedikten sonra, Genel Merkez’de gereğini yaptı. Genel Merkezin takdiri. Siyasetin ana merkezinde Genel Merkezler vardır. Genel Merkezler bir siyasi kulvar açarlar. Teşkilatlarda o siyasi kulvar içerisinde hareket ederler. O kulvar dışına Eskişehir İl Teşkilatı çıktığı zaman bunu rayına oturtmak Genel Merkezin görevidir.
 
Son seçimler sonrası partide küslükler oldu mu?
Kasım seçimlerinden sonra olmuş olabilir. Seçimden sonra bir moral, motivasyon bozukluğu oldu. Ancak şuan tekrar bir toparlama sürecine girildi. Taşlar yerine oturdu. Görevlerinin başındalar. Aktif olarak çalışıyorlar.
 
Eskişehir’de siyaseti nasıl yorumluyorsunuz?
Belediyelerde CHP, siyasi iktidarda AKP. Eskişehir’de siyaset ikisi arasındaki bilek güreşiyle geçiyor.  Eskişehir’de vatandaş ne siyasi iktidarın nimetlerinden faydalanabiliyor. Ne de belediyelerin yatırımları tam anlamıyla alabiliyor. İkisi de birbiriyle iddialaşıyorlar. Hizmetlerde çok büyük aksamalar oluyor. Oysaki siyasiler Eskişehir’e hedef koymalı, bir istikamet belirlemeli. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, Eskişehir lobisi oluşturulmalı. Eskişehirlilik bilinciyle hareket edilmeli. Yatırımlar ve kazanımlar Eskişehirliler için olmalı. Kim ne derse desin Eskişehir sanayi ve ticaret kentidir. Eskişehir’in genlerinde, üretim, sanayi, girişimcilik ve ticaret vardır. Bu tarihten gelen etkilerle Eskişehir kalifiye ve vasıflı nüfusu şehrimize çekmeli. Önümüzdeki yıllarda çokça duyacağımız 4.0 endüstri ve sanayi devriminin öncülüğünün  Eskişehir’den başlaması gerekmektedir. Bunun için her türlü imkan, olanak, altyapı mevcuttur. Bu şansı Eskişehir’imizin  kaçırmaması gerekir diye düşünüyorum. Bunun içinde şehrimizdeki oda başkanları, siyasiler korkusuz, cesur birlik ve beraberlik içinde iktidarı ve muhalefeti ile beraber ortak hareket etmeli. Yeni yatırımlar şehrimize kazandırılmalı.
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.