Usluer’den ‘kurultaydan vazgeçin’ diyen il başkanlarına tepki

Olağanüstü kurultay tartışmalarının CHP'yi yıprattığını ve yerel seçime odaklanmak gerektiğini açıklayan CHP il başkanları bugün Kemal Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yaptı. İl başkanları yerel seçimleri işaret ederek, "Kurultay taleplerinizden vazgeçin" dedi. CHP PM Üyesi Gaye Usluer de il başkanlarına tepki göstererek, "İl başkanlarının iradesi delegelerinin üzerinde değildir" dedi

Usluer’den ‘kurultaydan vazgeçin’ diyen il başkanlarına tepki
26 Temmuz 2018 Perşembe 14:46

CHP PM Üyesi Gaye Usluer, Habertürk TV'de yaptığı açıklamada, "1 ayda seçim analizini niye yapamadık? Neleri yapmamız gerektiği, neleri değiştirmemiz gerektiği konusunda yol haritamızı belirlememiz gerekir. İl başkanları delegelerin üzerine açıklama yapamazlar. Yarısı kurultay delegesi olmayan il başkanlarının iradesi delegelerinin üzerinde değildir. Hegamonya açıklamasıdır. Bu kurultayın yapılmama isteği, mevcut hegamonik yapının bozulmaması isteğidir. Bizler değişime daha açık, değişimden korkmayan kişileriz. Bu açıklamanın gerçeği dile getirmekten ziyade, mevcut yönetimin bozulmaması içindir" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.