USLUER, KÖMÜRLÜ TERMİK SANTRALİ MECLİS'E TAŞIDI

CHP PM üyesi ve Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, Alpu Ovası’na kurulması planlanan Kömürlü Termik Santral ile ilgili Meclis kürsüsünden seslendi. Usluer, “Eskişehir kömürlü termik santral istemiyor. Eskişehirli, hak, hukuk, adalet istiyor. Bunu şehrimize ve ülkemize yapmayın.” dedi.

USLUER, KÖMÜRLÜ TERMİK SANTRALİ MECLİS'E TAŞIDI
31 Ocak 2018 Çarşamba 16:06

TBBM’de çevre sorunları hakkında gündem dışı söz isteyen Gaye Usluer, Alpu Ovası’na yapılması planlanan Kömürlü Termik Santral gerçeğini meclis kürsüsünden kamuoyu ile paylaştı.

“Eskişehir’de adım adım işlenen bir çevre cinayeti var.” diyerek sözlerine başlayan Usluer, yapılması halinde santralin büyük bir çevre kirliliğine neden olacağına dikkat çekti. Usluer, “Eskişehir’in en verimli topraklarının olduğu Alpu Ovası’na bir termik santral yapılması planlanıyor. Bittiğinde, ‘Türkiye’nin en büyük termik santrali olacak’ diyorlar. Biliyorsunuz, dünyayı en çok kirleten 100 termik santral arasında bizim büyük termik santrallerimiz de var. Yani Alpu Ovası’na yapılacak termik santral bunlar içerisinde en çok kirleteni olacak.” dedi.

Planlanan santralin Eskişehir’e 32, Tepebaşı’na 25 kilometrede ve çevre mahallere yakın mesafede, insan hayatıyla iç içe yapılacağını vurgulayan Usluer şöyle devam etti: “Termik santral yapılması için bu bölgede hiçbir koşul uygun değil ama kabul bin bir alavere davam ediyor.  Sen toprağını kaybedeceksin, sağlığını kaybedeceksin, kanser olacaksın, anomalili çocuklar doğuracaksın kimin umurunda. Çevre, hava, deniz, orman zaten umurunuzda değil. Eskişehir kömürlü termik santral istemiyor. Eskişehirli, hak, hukuk, adalet istiyor. Bunu şehrimize ve ülkemize yapmayın. Zararın neresinden dönerseniz kardır.”

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel de Usluer’in gündem dışı aldığı söze karşılık Çevre ve Şehircilik Bakanı  Mehmet Özhakesi’nin Meclis’te olmamasını eleştirdi. Özel, “Bugün Eskişehir’in ciğerleri hançerleniyor. Bu konunda önemli bir açıklama yapılıyor ama Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın yerinde yeller esiyor. Bizim 3 belediye Başkanımız bu santrale karşıyken ve bütün Eskişehir karşıyken bu Çevre ve Şehircilik bakanı nerede?” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.