SAADET PARTİSİ'NDEN YENİ TÜRKİYE ELEŞTİRİSİ:

Saadet Partisi İl Başkanı Levent Baştürk, haftalık Pazar toplantılarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Yeni Türkiye’ söylemlerini eleştirdi.

SAADET PARTİSİ'NDEN YENİ TÜRKİYE ELEŞTİRİSİ:
22 Eylül 2019 Pazar 16:02

Yeni Türkiye’de gelir dağılımı uçurumunun büyüdüğünü ifade eden Baştürk,

“Yeni Türkiye, en yüksek gelire sahip yüzde 20'lik grubun toplam gelirden aldığı pay yüzde 47,6 iken, en düşük gelire sahip yüzde 20'lik grubun payının yüzde 6,1 olduğu bir ülkedir. Yeni Türkiye’de gelir dağılımı uçurumu büyümektedir. “Yeni Türkiye, yoksulluğun azaltılmasında en büyük engelin yolsuzluk olduğu bir ülkedir” dedi.

Baştürk, “Yeni Türkiye, genç işsizliğin, özellikle de üniversite eğitimli genç işsizlerin sayısının arttığı bir ülkede “ben de bir çobanım” diyen Partili Cumhurbaşkanının “her mezun olan iş bulacak diye bir şey yok” diyebildiği bir ülkedir. Bu sözün, 1 milyondan fazla üniversite mezunu işsizin olduğu, son 15 yılda üniversite mezunu işsizlerin sayısının 10 kat, son 3 yıl içinde 2 kat arttığı bir ülkede söylenmiş olması başlı başına vahim bir durumdur. Partili Cumhurbaşkanı, üniversite eğitimli veya değil, insanların iş sahibi olmasını sağlayacak istihdam politikalarını belirleyecek ve uygulayacak olanın siyasi iktidar olduğu gerçeğini unutmuş gibi konuşmaktadır”  şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.