ODA TV’den çarpıcı iddia: AK Partili vekiller birbirine girdi

Oda TV, Anadolu Üniversitesi’ne sekiz aydır neden rektör atanamadığıyla ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Oda TV’nin haberine göre; AK Parti Milletvekili Nabi Avcı’nın dünürü olan, mevcut rektörün yeniden atanması için çalıştığını, AK Partili Karacan’ın ise buna karşı çıktığını yazdı.

ODA TV’den çarpıcı iddia: AK Partili vekiller birbirine girdi
31 Ağustos 2018 Cuma 03:17

Haberde şu iddialara yer verildi;  "Türkiye genelinde 17 üniversite rektör ataması bekliyor.

Görevdeki rektörün süresi dolduğu ve yeni aday listeleri Cumhurbaşkanlığı’na bildirildiği halde atama yapılmayan üniversitelerden biri de Eskişehir Anadolu Üniversitesi.

Anadolu Üniversitesi’nde adaylık ilanı 11 Aralık 2017 tarihinde yayımlanmış olmasına rağmen sekiz aydır rektör ataması yapılmadı.

Yılan hikayesine dönen Anadolu Üniversitesi rektörlük ataması ile ilgili ortalıkta çeşitli söylentiler dolaşıyor.

Odatv’nin ulaştığı bilgilere göre; rektör atanmamasının nedeni AKP Eskişehir milletvekilleri arasındaki anlaşmazlıktan kaynaklanıyor.

İddiaya göre AKP Eskişehir milletvekillerinin her birinin bir rektör adayı var.

Bunlardan eski Turizm Bakanı da olan AKP Eskişehir milletvekili Nabi Avcı, dünürü olan, görev süresi dolan ancak yenisi atanmadığı için hala görevde olan mevcut rektör vekili Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın tekrar atanmasını için çalışıyor.

Bu arada diğer AKP Eskişehir milletvekili Harun Karacan’ın Anadolu Üniversitesi’ndeki son dört yılda bazı cemaatlerin üssü haline gelmesi dolayısıyla bu atamaya karşı çıktığı konuşuluyor."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.