Kamu ihalesi alan müteahhitler fiyat farkı istiyor

Eskişehir’de, kamuya çalışan müteahhitler, son dönemde döviz kurlarında görülen ciddi yükselişin, inşaat malzeme fiyatlarında öngörülmesi mümkün olmayan maliyet artışlarına yol açtığını belirterek, mevcut rakamlar üzerinden, özellikle kamuya ait devam eden projelerde sıkıntı yaşadıklarını açıkladı.

Kamu ihalesi alan müteahhitler fiyat farkı istiyor
31 Ağustos 2018 Cuma 03:29

Son bir yıldır yaşanan olağanüstü fiyat artışlarına bir de döviz kurlarının ilave yük bindirmesiyle birlikte müteahhitlik sektörü önünü görmekte zorlanıyor ve destek bekliyor.

Eskişehir’de kamuya çalışan müteahhitler, kurdaki dalgalanmalardan dolayı kamuya iş yapan firmaların fiyat artışlarından dolayı zor günler yaşadığını bildirdi.  

İnşaat sektöründe başlıca kullanılan kalemlerden demir, beton, alüminyum, elektrik, mekanik ve bazı kalemlerdeki fiyat artışının hem kamuya hem de özel sektöre ciddi anlamda zarar vereceğine dikkat çeken müteahhitler, fiyat farkı kararnamesinin bir an önce çıkarılmasını istedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.