İmzacı Başkan Erdal Şanlı’ya adaylık yolu açık

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Seyit Torun, olağanüstü kurultay için imza veren belediye başkanlarının gelecek yerel seçimlerde aday gösterilebileceğini söyledi.

İmzacı Başkan Erdal Şanlı’ya adaylık yolu açık
31 Ağustos 2018 Cuma 04:09

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce seçimi kaybedince, genel seçimden kayıpla ayrılan partinin başına geçmek için olağanüstü kurultay sürecini başlatmıştı. Ancak kurultay delegelerinin yeterli imzayı toplayamadığını belirten genel merkez, kurultayın yapılmayacağını açıklamıştı.

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, yaklaşan yerel seçimler ve aday belirleme süreciyle ilgili, “Olağanüstü kurultay için imza veren başkanlar oldu. Partiyi küçük düşürücü, rencide edici, zarar verici ifadeler olmadıkça o belediye başkanlarını aday göstermeme gibi durum olmaz. Herkesi kucaklayacağız. Bir süreç yaşanmış ve geride kalmıştır” dedi.

Torun şöyle devam etti: “Biz sosyal demokrat partiyiz. Belli iddiaları olabilir. Aynı yolu birlikte yürüyeceğiz. Daha iyi sonuç almanın CHP’yi iktidara taşımanın çabası içinde olacağız. Hiçbir arkadaşımızı dışlamadan yolumuza devam edeceğiz.”

Şanlı ‘değişim’ istemişti

Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, değişim talebiyle kurultay için başlatılan imza kampanyasına destek vermişti. Şanlı’nın imzası, Mart’ya yapılacak yerel seçimlerde CHP’den belediye başkanlığına yeniden aday gösterilmeyeceği yorumuna neden olmuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.