HARUN KARACAN BELEDİYE MECLİSİNİ BASKI ALTINA MI ALMAYA ÇALIŞIYOR?

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin son toplantısında yaşanan Akp Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan’ı ilgilendiren imar değişikliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

HARUN KARACAN BELEDİYE MECLİSİNİ BASKI ALTINA MI ALMAYA ÇALIŞIYOR?
25 Eylül 2017 Pazartesi 14:18

CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, yaşanan gelişmelerin AK Parti içindeki kavgayı gün yüzüne çıkardığını savundu. Sallarel, “Bilindiği üzere Akp meclis üyelerinin çoğunlukta olduğu Büyükşehir Belediyesi uzun zamandır hiçbir akaryakıt alanı talebine onay vermiyordu. Buna rağmen Karacan’ın talebi üzerine konunun İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesine rağmen komisyon başkanı AK Parti üyesi Tuncer Köküer ve Chp’li meclis üyeleri katılmamıştır. 7 kişiden oluşan komisyon raporuna sadece iki Akp meclis üyesi imza atarak olumlu kararı vermiştir. Sonrasında konu Belediye Meclisine taşındıktan sonra AK Parti Belediye sözcüsü Ahmet Yapıcı konuya tepki göstererek meclis toplantısını terk etmiştir.” dedi.

Bugün basına yansıyan Karacan’ın açıklamalarına değinen Sallarel, “Kendi içlerindeki kavga büyük.  Asıl sorulması gereken soru şu. Konu neden Karacan’nın AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olmasından sonra gündeme gelmiştir.  Karacan bu konuyu neden daha önce talep etmemiştir. Genel Başkan Yardımcısı olduktan sonra Belediye Meclisini tahakküm altına almaya mı çalışmaktadır. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in Eskişehir halkı yararına olan her projesi engellenirken AK Parti Genel Başkan Yardımcısının özel istekleri neden görüşülmeye zorlanmaktadır.”açıklamalarında bulundu.

Gerçeklerin ortaya çıkacağını ifade eden Sallarel açıklamasına şöyle devam etti: “Söz konusu haber doğru olduğu halde neden kendisini yıpratmaya çalıştıklarını ifade etmektedir. Kendisini yıpratmaya çalışanlar kamuoyu ve basın mıdır yoksa İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Tuncer Köküer ve Akp meclis üyeleri midir? Karacan’nın dediği gibi Güneş Balçıkla Sıvanmaz gerçekleri kimse örtemez. Doğrular şimdi yaşandığı gibi er ya da geç ortaya çıkar.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.