Demokratlar hükümete seslendi: Asgari ücretten vergi alınmamalı

Asgari ücretten vergi alınmaması gerektiğini söyleyen Demokrat Parti İl Başkanı Nazım Dölekçekiç, “Az kazanandan az vergi alınmalı, çok kazanandan çok vergi alınmalı. Adil olmak böyle olur” dedi.

Demokratlar hükümete seslendi: Asgari ücretten vergi alınmamalı
30 Aralık 2018 Pazar 15:52

Demokrat Parti İl Başkanı Nazım Dölekçekiç, haftalık pazar toplantısında konuştu. Asgari ücret ile ilgili konuşan Dölekçekiç, “Ülkemizde maalesef çalışanların 7 milyonu asgari ücretle geçinmekte. Bunun üzerine bin liranın altında emekli maaşı alan emekli maaşı alan emeklileri de katmak lazım. Halkımızın geçim derdinin ne kadar büyük boyutlarına ulaştığının göstergesi. Tarım ürünlerini hep ithal ediyoruz sözde ucuz diye. Ama görüyoruz ki piyasada etiketlere baktığımızda bu ters etki yapmakta. Çiftçi ne kadar çalışıp çabalasa da borcu artmakta. 2017 yılına göre çiftinin borcu yüzde 40 arttı. İcra dosyalarının sayısı 20 milyona ulaştı. Ülke nüfusunun dörtte biri. Asgari ücrette vergi dilimi var. Burada reform yapmak şart. Asgari ücretten hiç vergi alınmamalı. Az kazanandan az vergi alınmalı çok kazanandan çok vergi alınmalı. Adil olmak böyle olur” diye konuştu.

YİNE GÖREVDEN ALINIR

İşsiz sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Dölekçekiç, “Geçtiğimiz günlerde İŞKUR 1 milyondan fazla kişiye iş verdiğini açıkladı. Ne tesadüf ki TUİK yaptığı açıklamada işsiz sayısının 350 bin kişi arttığını, 3.7 milyona çıktığını duyurdu. Bu açıklamadan sonra yine bir görevden alma yapılır diye düşünüyorum” dedi. Dölekçekiç’in ardından Demokrat Parti Odunpazarı İlçe Başkan Adayı Ertuğrul Balkan kendisini tanıtan bir konuşma yaptı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.