BAŞKAN KURT, O PROJELER İÇİN DESTEK İSTEDİ

Odunpazarı Belediyesi’nin Nisan ayı Meclis Toplantısı ikinci oturumu Başkan Kazım Kurt başkanlığında yapıldı. Meclis’te 11 milyon 400 bin lira kredi alınması için Başkan Kurt'a yetki verilmesi görüşüldü. İlgili madde oy birliğiyle kabul edildi.

BAŞKAN KURT, O PROJELER İÇİN DESTEK İSTEDİ
16 Nisan 2019 Salı 19:55

-Tanınır hale geldi-

Daha sonra 2018 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Faaliyet raporuna ilişkin CHP grubu adına konuşan Emre Genç, "Yapılan verimli çalışmalar nedeniyle Odunpazarı Belediyesi Türkiye'de tanınır hale gelmiştir. Başkanımız başarılı bir çalışma yürütmüştür" dedi. 

-AK Parti’den rapor eleştirisi-

AK Parti grubu adına konuşan Mehmet Bilgin, "300 sayfalık rapor fotoğraf albümünü andırmaktadır. Çok iş yapıldığını anlatmak adına tüm yapılanlar raporda yer almıştır. Bilimsel olmaktan çok uzaktır. Yasak savmaktan öteye gitmemiştir. Bilim ve gerçeklikten uzak, hayale dayalıdır. Amacına uygun hazırlanmamıştır" diye konuştu.

-Stada Atatürk adı verilsin-

CHP'li Ali Haydar Çelik ise, "Yeni stadyuma Atatürk isminin verilmesi için Odunpazarı Belediyesi olarak tavsiye kararı alınmasını öneriyorum. Eskişehirspor ile ilgili desteğin arttırılmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

-İmamoğlu’na destek-

Çelik konuşmasının ardından ise  'İBB başkanlığı Ekrem İmamoğlu'nun hakkıdır. Kul hakkı yemeyin verin mazbatayı yazılı' pankart açtı.

-AK Parti topu belediyelere attı-

AK Partili Murat Özcan,"Eskişehirspor’umuz çıkmaz içindedir. Stadın isminin Atatürk olması konusunda  bizim için hiçbir kaygı yoktur. Odunpazarı, Tepebaşı ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Eskişehirspor'un kaynak sorununu çözerler, bizde el kaldırırız" dedi. 

-Eleştirileceğine takdir edilmeli-

CHP'li İbrahim Arslan, "En büyük hakim halkımızdır. Halk, 31 Mart'ta 2009-2014 yıllarını oylamıştır ve kararını vermiştir. Faaliyet raporunun tamamını onayladığını belirtmiştir. Odunpazarı Belediyesi o kadar şeffaf bir belediyedir ki yaptıklarının yanı sıra yapamadıklarını da belirtmiştir. Hedeflerinizin üzerine çıkmanın ne zararı olabilir ki,bu eleştirileceğine takdir edilmelidir" diye konuştu.

-Uzlaşma ile çözmeye çalışıyoruz-

Faaliyet raporuyla ilgili AK Partililerin eleştirilerine yanıt veren Başkan Kazım Kurt, "Kendimizi eleştirmekten çekinmeyiz.  Eleştiriye açık ve ders çıkaran bir kurumuz. Bazı şeyleri abartmamalıyız. Faaliyet raporuna bir şey konuluyorsa bunun dayanağı vardır. Yanlış olma ihtimali sıfırdır. Sayıyla ilgili değerlendirmeyi doğru bulmuyorum. Şeffaf, eleştiriye ve katılıma açık şekilde yapamadığını da neden yapamadığını da ortaya koyan bir belediyedir. Belediyelerin borcu olur. Biz belediyeyi aldığımız zaman da borç vardı, şimdi de var. Arkadan dolanmadan, tek kalemle 100 milyon lira borçlanmayı kabul eden belediyeyiz. 10 yıl çok düşük faizli bir borçlanmadır. Biz vatandaşla davalık olmadan sorunu uzlaşma ile çözmeye çalışıyoruz” dedi.

-Engellemenin faydası yok-

Türkiye’nin ekonomik olarak kötü durumda olduğuna dikkat çeken Kurt, “Eskişehir'deki 1800 müteahhit hiçbiri uzun vadeli çalışmak istemiyor. Pazar yeri ihalesine girmek isteyen firma baskı sonucu teklif vermekten kaçtı. Bir yana pazar yeri yapmayı hedeflemişiz yapamamışız. Biz Odunpazarılıların hakkını hiç kimseye teslim edemeyiz. Yanınızdaki bina boş, elimizdeki takas teklifinde bulunduk Ankara'dan yazı gelmedi. Bu AK Partili meclis üyelerini rahatsız etmeli. Hazine bize ait olan binayı vermiyor. O bina da bu binada çürüyor. Böyle kamu anlayışı olur mu? Yeni meclis üyesi arkadaşlar bize yardım etsinler. Odunpazarı Belediyesi yararına olan işleri engellemenin faydası yok. Güneş enerjisi santrali yapmak istiyorduk, AKP'li meclis üyeleri bunu engellediler.  Bu ay 170 bin lira elektrik faturası ödedik, bunu ödemeyecektik. Belediyeyi 10 milyon zarara uğrattılar. Belediyenin güneş enerji santrali olsaydı biz kendi elektriğimizi üretseydik, bunun ne zararı vardı. Hazine istediğimiz yeri tahsis etmediği için spor alanını yapamadık. Paramız hazır. Spor İl Müdürlüğü yapsın. Yapmıyor ‘biz yapalım’ diyoruz yaptırmıyor. Benim beklentim birlikte düşünelim, birlikte karar verelim, belediye yararına işleri birlikte yapalım. Eskişehirspor, Eskişehir'in ortak malıdır her dönem destek çıktık. Katkı sunmaya çalıştık ama Eskisehirspor yönetimi gırtlağa kadar siyasete bulaşmıştır. Yönetimi AKP oluşturmuştur. Eskişehirspor'u, AKP'li arkadaşlar politize etmemeli" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.