Kararman; Nasıl tarafsız olacaksınız?

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman, geçtiğimiz hafta sonu Afyon’da gerçekleşen Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen Eskişehir Şubesi’nin il divan toplantısına katılan yönetici pozisyonundaki isimlere tepki gösterdi.

Kararman; Nasıl tarafsız olacaksınız?
18 Aralık 2018 Salı 12:51

-Adalet sözü sözde kalıyor-

Toplantının temsilciler, delegeler ve üyeler nezdinde gerçekleşmesi gerekirken sağlık kurumlarında yöneticilik yapan isimlerin katılmasına anlam vermediklerini belirten Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı  Kararman, “Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı, Sağlık Hizmetleri Müdür Yardımcıları, Şehir Hastanesi Müdür Yardımcısı, 112 Başhekimi, Tepebaşı İlçe Sağlık Müdürü, Alpu İlçe Hastanesi Müdürü, Mahmudiye İlçe Hastanesi Müdürü, Mihalıççık İlçe Hastanesi Başhekimi ve Müdürü, Sağlık Müdürlüğünde görevli uzmanlar; hak, adalet ve liyakat sözlerinin çokça kullanıldığı bu günlerde, sadece ‘sözde’  kaldığını görmek bu toplantı ile alenen ortaya saçılmıştır” dedi.

-Nasıl tarafsız olacaklar-

“Yönetici olarak çalışan şahıslar bu toplantıdan sonra (sendikal farklılıklarından dolayı) birim çalışanlarına nasıl adaletli ve tarafsız yaklaşacaklardır?” diye soran Kararman, “Bu toplantı söylemlerimizi doğrulamaktadır. Yıllardır müdürler sendikası, idareciler baskı yapıyor, üyelere mobbing uygulanıyor açıklamalarımız, bu toplantıyla tam yerine oturmuştur” ifadelerini kullandı. 

-Sendikacılığın cenaze namazıdır-

Kararman, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Kıblesi batı olan kıldırdığınız cenaze namazı, sizin sendikacılığınızın cenaze namazıdır. Bu saatten sonra herkes bilsin ki; Türk Sağlık-Sen olarak üyelerimizin ve yeni üye olacak arkadaşlarımızın her zaman olduğu gibi sonuna kadar yanlarında olacağız. Üyelerimizin, sağlık çalışanlarının malum sendikadan istifaları ve sendikamıza üyelik tarihinden sonra ki her türlü usulsüz geçici görevlendirme, birim değişikliği, atama ve tayinlerini tarihleri ile beraber basın aracılığıyla kamuoyuna duyuracağız.”

                                                                                                             

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.