ESOGÜ ORGAN NAKİLLERİNDE YÜZDE 100 BAŞARI YAKALADI

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesinde yeniden faaliyete geçen ESOGÜ Hastanesi Organ Nakli Birimi, nakil operasyonlarına devam ediyor.

ESOGÜ ORGAN NAKİLLERİNDE YÜZDE 100 BAŞARI YAKALADI
31 Mayıs 2018 Perşembe 16:53

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, hastanenin Organ Nakli Birimi'nde görevli Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Bülent Ünal, Prof. Dr. İlter Özer ve Prof. Dr. Murat Ulaş'ın önderliğindeki 34 kişilik transplantasyon ekibinin çalışmalarıyla son 6 ay içinde, 5'i karaciğer, 6'sı böbrek nakli olmak üzere toplam 11 organ nakli gerçekleştirdi. 8'i kadavradan gerçekleştirilen nakillerde yüzde 100 başarı sağlandı. Organ nakli yapılan hastaların tamamı sağlıklı bir şekilde yaşamlarına devam ederken düzenli kontrol altında tutuluyorlar. Öte yandan Türkiye'de önemi her geçen gün artan, özellikle yurtdışı kaynaklı sağlık turizmini ESOGÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde organ nakli alanında aktif kılmak için de çalışmaların yürütüldüğü bildirildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.