32 BİN YENİ PERSONEL ALINACAK

Bilim kurulu üyeleriyle toplantı yaptıktan sonra, basın karşısına çıkan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin’de olumlu sonuçlar veren özel bir ilaç getirildiğinin ve yoğun bakımdaki hastalara verilmeye başladığının belirterek, sağlık çalışanları kadrosuna 32 bin yeni personel ekleneceğini, sağlık personelinin ek ödemelerinin iyileştirileceğini söyledi.

32 BİN YENİ PERSONEL ALINACAK
23 Mart 2020 Pazartesi 19:58

Koca, sağlık çalışanlarının maske ve eldiven sıkıntısı çektiğine dair iddiaların ise gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Önlemleri 82 milyonun uyguladığını vurgulayan Koca, bir kez daha sokağa çıkılmaması konusunda uyarısını yineledi ve “Unutmayalım hayat eve sığar” ifadelerini kullandı. “Herkes kendi OHAL’ini ilan etsin, ille de devletin ilan etmesi gerekmiyor” diyen ve altı üniversiteye aşı çalışmaları için çağrı yapıldığını anlatan Koca, hayatını kaybeden hastaların ikisinin 60 yaşın altında olduğunu söyledi. Çin’den hızlı tarama kitinin geldiğini anımsatan Koca, perşembe güne kadar sayının 300 bine ulaşacağını, Çin’le 1 milyon kit için anlaştıklarını ve zamanla 10-15 bin kişiye test yapılacağını söyledi. Sağlık personeli arasında pozitif olanların bulunduğunu belirten Koca, ilk etapta 5 bin solunum cihazı için anlaşıldığını, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da bilim kuruluna dahil olduğunu ve okullarla ilgili kararın çarşamba günü alınacağını söyledi. KHK’yle görevden uzaklaştırılan sağlık personeli ve bilim insanlarının görüşünün alındığına dair bir soruyu ise herkesin görüşü ve önerisine açık olduklarını söyleyerek yanıt verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.