Seramik sanatla şekilleniyor

Atilla Özer Karikatür Evi’nde 14-20 Mayıs 2018 arasında gerçekleştirilen’ Gynaika Topraktaki Can ‘ Sergisinde, her biri farklı alanlarda eğitim almış ve uzmanlaşmış ama, seramiğe gönül vermiş sekiz kadının Zehra Çobanlı Çobanlı Sanat Atölyesinde, 2017-2018 yılları arasında hayat bulmuş eserleri sergileniyor.

Seramik sanatla şekilleniyor
16 Mayıs 2018 Çarşamba 15:06

Serginin, Gynaika( Kadın) ismi ile vücut bulmasının en  önemli sebebi ise, her şeyden önce sergiye eserleriyle   sekiz kadının ev sahibeliği yapması. MÖ 700 yılları civarında   Hesiodos”un Theogonia adlı eserlerinde olduğu gibi “Ana ve Toprak “,  varoluşun temel kavramı, evreni yaratan en önemli kozmik varlıklardadır.  Zehra Çobanlı Sanat Atölyesi, sanat ile ilişki içinde olmak isteyen herkese açık bir atölyedir. Atölyede, 7”den 70 “e sanata gönül vermiş çocuk, genç, yetişkin, kadın, erkek, Prof.  Dr. Zehra Çobanlı”nın zengun birini ve danışmanlığınde, topraga bir anlamda can katmaktadırlar.

Serginin, Gynaika( Kadın) ismi ile vücut bulmasının en  önemli sebebi ise, her şeyden önce sergiye eserleriyle   sekiz kadının ev sahibeliği yapması. MÖ 700 yılları civarında   Hesiodos”un Theogonia adlı eserlerinde olduğu gibi “Ana ve Toprak “,  varoluşun temel kavramı, evreni yaratan en önemli kozmik varlıklardan  değil midir?

“Gynaika Topraktaki Can”  Sergisinin kalabalık bir ziyaretçi açılışı yaptı. Sergide birbirinden farklı seramik çalışmaları seyircileri kendisine hayran bıraktı, yapılan farklı çalışma örnekleri ile kursiyerler sanat eserlerini geliştirerek yeni çalışmalarla devam edeceklerini söylediler. Kadınların ellerinde anlam bulan çamurun şekil alması ve pişirilmesi sonrasında emek verilen bu çalışmanın farklı sanat galerinde  yer alması bekleniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.