AŞIK ZÜLALİ ÇİFTELER'DE ANILACAK

Çifteler Belediyesi ‘2. Uluslararası Âşık Zülali Anma Programı' düzenliyor. Yıllar sonra yeniden yapılacak olan programda Ünlü Türk Ozanı Âşık Zülali, eserleri ile yâd edilecek.

AŞIK ZÜLALİ ÇİFTELER'DE ANILACAK
05 Temmuz 2019 Cuma 12:03

2'inci Uluslararası Aşık Zülali Anma Programı" kapsamında 14 saz ustası aşık ve 9 araştırmacı yazar müzikseverlerle buluşacak. 6 Temmuz Cumartesi Günü Cumhuriyet Meydanı’nda Saat 20.00’da Çifteler Belediyesi’nin düzenleyeceği ‘2.Uluslararası Âşık Zülali Anma’ Programı kapsamında Milli ve manevi değerlerin gelecek nesillere aktarılmasına öncülük eden, unutulmaya yüz tutmuş kültürel miras ve değerlere sahip çıkan ÇiftelerBelediyesi, bu anlamlı gecede ilçe sakinleriyle bir araya gelecek. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek program kapsamında Erzurum, Kars, Ardahan, Bursa, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Kazakistan’dan katılacak olan Aşık’lar; Temel Turabi, Ahmet Poyrazoğlu, Rahim Sağlam Sevil Hıdırova, Parkat, ŞemsigülJakupova, Ahmet Rıza, ZernişanAzeyeva ve Menduh Sanatçı Aşık Zülali'nin eserlerini ve şiirlerini sanatseverlerle paylaşacak.

Âşık Zülali Kimdir?
1873-1956 yılları arasında yaşayan PosofluAşık Zülali, İstanbul’da medrese tahsili gördü. Türkçe ve din bilgisi öğretmenliği yaptı. Hayatı boyunca  Türkçü ve Turancı düşüncelerin savunucusu oldu. Posof ilçesinin şimdiki adıyla Aşıkzülali (Suskap) köyünde doğan  Ozan Zülali, 1946 yılında Eskişehir’in Çifteler ilçesine gelmiş ve  burada  bir müddet imamlık yapmıştır.83 yaşına gelen Şair Zülali evinde kalp krizi geçirerek 18 Aralık 1956 tarihinde vefat etmiştir. Cenazesi Çiftelereilçe mezarlığına defnedilmiştir.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.