ÜLKE EKONOMİSİNE YÜK GETİRECEK

CHP’li Emre Genç, milletvekili sayısının 550’den 600’e çıkarılmasının ülke ekonomisine ayrı bir külfet getireceğini söyledi.

ÜLKE EKONOMİSİNE YÜK GETİRECEK
30 Mart 2017 Perşembe 13:45

2. MADDE Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Değişiklik Yapılması Dair Kanun Teklifi'nin ikinci maddesine göre milletvekili sayısı 550'den 600'e çıkarılacak  
 Avukat Emre Genç:  Milli İradenin temsil edildiği yer Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Asıl olan demokratik parlamenter sistemin güçlendirilmesi olmalıdır. Milletvekili sayısının artırılması ile bu sistem güçlenmiş olmayacaktır.50 Milletvekili sayısının artması demek ülke ekonomisine, ayrı bir külfet yükleyecektir.50 Milletvekili 5 yılda  100 Milyon lira ödeme yapılacaktır.Bu külfet halkın sırtına  yüklenecektir. Önemli olan nicelik değildir.Önemli olan niteliktir.Getirilmek isten sistemde milletvekili milleti temsil gücü zayıflatılmaktadır.
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.