“PARTİDE DE, BELEDİYE DE POLİTİKA YAPACAĞIZ”

Kurt: Pazar günü partide politika yapacağız, Çarşamba günü de belediyede de politika yapacağız. Türkiye’nin sorunlarını, sıkıntılarını anlatmamız kimi rahatsız ederse etsin, bunu yapmaya devam edeceğiz

“PARTİDE DE, BELEDİYE DE POLİTİKA YAPACAĞIZ”
15 Ocak 2017 Pazar 17:25

AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü’nün ‘CHP’nin Pazar toplantılarında siyaset yapacağına hizmet yapsın’ diye eleştirdiği Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’tan yanıt gecikmedi.
Kurt, Pazar toplantılarında yaptıkları konuşmaların birilerini rahatsız ettiğini belirterek, şunları söyledi: “AKP’nin il başkanı ‘Pazar günü partide politika yapacağına, belediye de, belediyecilik yap’ diyor. Pazar günü partide politika yapacağız, Çarşamba günü de belediyede de politika yapacağız. Türkiye’nin sorunlarını, sıkıntılarını anlatmamız kimi rahatsız ederse etsin, bunu yapmaya devam edeceğiz. Çünkü şuanda Türkiye’nin rejimi değiştiriliyor, değiştirilmeye çalışılıyor.”
İŞ YAPTIĞIMIZ İÇİN RAHATSIZLAR
Yerelde rahatsızlık verdiklerini söyleyen Kurt, “Çünkü iş yapıyoruz. İş yaptığımız zamanda bizden önce yapılmayan işleri kurcalıyoruz. Niçin yapılmadığının hesabını veremeyenler bize farklı sorular sorarak, farklı eylemler içerisine girmeye çalışıyorlar” dedi.
ESKİŞEHİR’DE, TOKİ VE AKP SINIFTA KALMIŞTIR
Karapınar’a iktidar partisi tarafından verilen ‘cami ve okul’ müjdesi ile ilgili de konuşan Kurt, “Karapınar’da bir müjde verdi iktidar partisi. ‘Cami ve okul yapıyoruz’ diye. Oysa, Odunpazarı Belediyesi ile TOKİ’nin yapmış olduğu protokole göre bu cami ve okulların 5 yıl önce yapılıp bitmesi gerekirdi. 5 yıl sonra ihale sözleşmesi için duyuruya çıkılmış, bunu müjde olarak sunuyorlar. İhale oldu mu? Kim aldı? Ne kadar süre de yapacak?  Nasıl yapacak? Geçmişte Karapınar 1’inci etap da yaptıkları gibi nereden ne çalacaklar. Ne kadar  götürecekler?  Bunları görmemiz gerekir. Okulun ihalesini yapmış olmak, okulun açmış anlamına gelmez. Eskişehir’de, TOKİ ve AKP sınıfta kalmıştır” ifadelerini kullandı.
İKİNCİ ETAP NE OLDU?      
AK Parti İl Başkanı Ünlü’nün ‘TOKİ’nin Karapınar, Errenköy, Huzur ve Alanönü’nde bir çalışması yok’ sözlerini de değerlendiren Kurt, “Oysa Odunpazarı Belediyesi ile TOKİ’nin yapmış olduğu bir protokol var. Karapınar 2’inci etap dediğimiz bölümde 1000 civarında konutun kentsel dönüşümü, Gecekondu Önleme Kanununa göre TOKİ tarafından yapılacak. 5 yıldır Erenköy’de,  Huzur’da, Alanönü’nde insanlarımız evine çivi çakamıyor. Niye ‘TOKİ ben yetkiyi aldım, burayı ben düzenleyeceğim’ dediği için. Erenköy, Huzur ve Karapınar’da bu ikinci etap proje gerçekten gözden çıkarıldı mı? Bunu iktidar partisinin yetkililerinin hesabını vermesi lazım. Şuanda Erenköy’de, Huzur’da evini tamir edemeden insanlarımız haber bekliyor. Ama bunu sanki belediye yapıyormuş gibi bildikleri için bizden soruyorlar. Bende iktidar partisindeki yetkililere soruyorum. Ne oldu? Bir müjdede oraya verelim. Erenköy’e, Huzur’a, Karapınar’a, Alanönü’ne TOKİ’nin yapacağı müjdeyi verelim. Ama ne yazık ki halk diye bir derdi olmayan bir parti ile karşı karşıyayız. Tek dertleri Genel Başkan Tayip Erdoğan’ı nasıl kral yaparız” diye konuştu.
TOP BİZE GELİRSE, BİZ GOLÜ ATARIZ
Kurt, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gündoğdu’da kaç  yıl bekledi vatandaşlar? Gündoğdu’nun imarını kilitleyeceksiniz. ‘Ben burada kentsel dönüşüm yapacağım’ diyeceksiniz. Çivi dahi çakamadan yanlışınızı mahkeme iptal edecek. Sonra çıkıp, soracaksınız ‘ne yaptın.’ Daha bize top gelmedi. Top bize gelirse, biz golü atarız. Şuan da Odunpazarı Belediyesi’nin ne Gündoğdu’da, ne Erenköy, Huzur ve Karapınar’da imar yapma yetkisi yok. Kanun bunu almış bizden, birini Çevre ve Şehircilik Bakanlığına vermiş diğerini de TOKİ’ye. Versinler yetkiyi biz orayı o mezbelelik halden kurtaralım. İki yıl kalmış, üç yıl kalmış hiç önemli değil. Biz bu işi yaparız. Sanayi Çarşısı’nda yapmak istedikleri bütün engellemelere rağmen devam edeceğiz. Ben Odunpazarı Belediye Başkanı olarak, Cumhuriyet Halk Partili Kazım Kurt olarak 24 saat politika yaparak bu anayasanın geçmemesi için bütün gücümü kullanacağım. Bundan kim rahatsız oluyorsa olsun beni hiç ilgilendirmiyor.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.