KAR GERİ GELİYOR

 Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nde görev yapan Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç, bölge genelinin çarşamba gününden itibaren kar yağışlı bir hava kütlesinin etkisi altına gireceğini söyledi. 

KAR GERİ GELİYOR
26 Aralık 2016 Pazartesi 17:49

Hava tahminlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Tarınç, geçtiğimiz hafta sonu, kar yağışları gözlendiğini ve bu yağışların özellikle yüksek kesimlerde etkili olduğunu hatırlattı. Bugün haftanın ilk iş gününde ise kar yağışının akşam saatlerine kadar aralıklarla devam edeciğini söyleyen Tarınç, “Şuanda yağışlı periyot üzerimizden doğuya doğru hareketiyle bir boşluk veriyor ki; salı günü kar yağışı beklemiyoruz. Bugün en yüksek hava sıcaklığını 2 derece olarak ölçtük. Önümüzdeki günler tekrardan bir kar yağışını alacağız” dedi.
Çarşamba gününden itibaren bölge geneli kara teslim olacak
Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç, çarşamba günü Balkanlar üzerinden gelecek olan yeni kar yağışlı ve soğuk hava kütlesinin, Bursa ve Bilecik’ten başlayarak tüm bölgeyi etkisi altına alacağına dikkat çekerek, “Çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi günleri, hafta başına kadar aralıklarla kar yağışlı geçecek. Çarşamba günü sıfırın altında 3 derece gece sıcaklığı, gündüz 1 derece iken, perşembe gününden itibaren bu mevcut hava kütlesine ilaveten yeni bir soğuk havanın da balkanlardan çöküşüyle gece ve gündüz sıcaklıkları sıfırın altında seyredecek” ifadelerini kullandı.
Gece ve gündüz sıcaklıkları neredeyse birbirlerine eşit olacak
Gece ve gündüz sıcaklıklarının sıfırın altına olacağını aktaran Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç, konuşmasına şöyle devam etti:
“Neredeyse gece ve gündüz sıcaklıkları eksi 2 ve eksi 3 gibi birbirine yakın değerlerde olacak. Bu haftanın çarşamba günü başlayacak olan kar yağışı, hafta başına kadar yer yer etkili olacak. Tabii ki, rüzgarlarda bu arada kuzeyli yönlerden perşembe ve cuma günü orta kuvvette zaman zaman kuvvetlice esecek.”
Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç ayrıca, buzlanma ve don olayları, ulaşımda aksamalar ve düşük sıcaklıklara karşı vatandaşlar ile yetkilileri de uyardı.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.