DALİNİN ESKİŞEHİR’DE SON 4 GÜNÜ

4 Mart -30 Nisan tarihleri arasında Eskişehir'li sanatseverleri ağırlayan Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi Salvador Dali Müzesi artık veda konuklarını ağırlıyor.

DALİNİN ESKİŞEHİR’DE SON 4 GÜNÜ
26 Nisan 2017 Çarşamba 14:38

HABER:GÖZDE ÇELİK
Açıldığı günden beri , Milletvekillerinden , Belediye Başkanlarına , yerli ve yabancı turist ziyaretçiler  ve Eskişehirli sanatseverlerin beğenisini kazanan Odunpazarı Belediyesi tarafından açılan Çağdaş Sanatlar Galerisi ve Salvador Dali Sergisi 58 günde son 4 gününe girdi. 

Değişik sınıflardan öğrencileri ağırladı
Anaokullarından lise öğrencilerine kadar bir çok öğrenciyi de ağırlayan  Dali Müzesi, şehir dışından da Bilecik’ten, Kütahya’dan, Afyon’dan  Güzel Sanatlar öğrencisini ağırladı.


7 bin üzerinde sanatsever ziyaret etti
Sergide, Salvador Dali'nin 4 adet 1967 tarihli Zodyak ve 1973 tarihli, Fantastik edebiyatın başlangıcı sayılabilecek Fransız hümanist filozof ve yazar François Rabelais'in 16. yüzyılda yazmış olduğu "Dev Gargantua Ve Oğlu Pantagruel'in Olağanüstü Hayatları" kitabını konu edindiği Pantagruel serisine ait 18 adet renkli litografisi sergilendi.1300 kişilik açılışlı sergiyi bugüne kadar 7 bin üzerinde sanatsever ziyaret etti. Ziyaretçi akınına uğrayan sergide anı defterinde her yaştan her guruptan sanatseverin notları önümüzdeki günlerde Dali Sergisinin bıraktığı izlenimleri vermesi açısından oldukça önemli. İki tane sanat uzmanı tüm eserleri sergi boyunca anlattı ve anlatmaya devam ediyor. Nikah salonu ve sanat galerisini yan yana olması Çağdaş Sanatlar Galerisini Eskişehir halkı ile buluşturma açısından büyük avantaj sağlıyor.


Tüm senenin programı hazır  
Öğretim görevlilerinden oluşturulan danışma kurulu ile  gelen teklifler incelenip aynı profesyonellikte sergileri sanatseverlerle buluşturmayı hedeflleyen Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi 'nin   2018 programı hazır ve sanatseverlerle buluşmayı bekliyor. 'Hanifi Yeter Resim ve Heykel Sergisi' 12 Mayıs- 11 Haziran tarihleri arasında Eskişehirli sanatseverler ile buluşacak.   Hanifi Yeter,Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun öğrencilerinden, uzun yıllar Almanyada çalışmış, 56 tane yurt dışı olmak üzere toplamda 96 özel kişisel sergi açmış uluslararsı tanınan bir sanatçının  yağlı boya eserleri ve heykel çalışmaları  sergilenecek.


 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.