CHP’DEN BİRLİKTELİK MESAJI

CHP Eskişehir İl Örgütü parti binasında düzenlenen basın toplantısıyla birliktelik mesajı verirken referandum çalışmalarını değerlendirdi.

CHP’DEN BİRLİKTELİK MESAJI
14 Nisan 2017 Cuma 13:58

Yapılan toplantıya CHP Eskişehir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Prof.Dr. Gaye Usluer, CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Sinan Özkar, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan katıldı.
"Çok çalıştık"
CHP İl Başkanı Sinan Özkar halk oylaması çalışma sürecini değerlendirdi. “İyi ki çalışma guruplarını oluşturmuşuz” diyen Özkar,  “Bu süreçte bu bizim çok işimize yaradı. Bir yıldır yaptığımız çalışmalar bugün bizi çok rahatlattı. Bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Kadın Kolları ve gençlik kolları çok çalıştık. Biz yığınlar halinde çalışmadık,  hepimiz farklı yerlerde çalıştık” dedi.
"Yargı esir alınacak"
Referandum ile ilgili açıklamalarda bulunan Özkar, “İki madde var ki 17 Nisan’da hayata geçecek; biri HSYK’nın değişmesi bu yargıyı esir almaktır.  Bizlerin yargıdan başka başvurabileceği bir yol yok. Bu madde AK Parti’ye gönül vermiş yurttaşlarımızın da etkileneceğini biliyoruz. İsterlerse bir gecede herkesi görevden alıp, uzaklaştırabilirler. Bakanlıklar ve Bakanlara ait tüm yetkiler 2019 yılında Cumhurbaşkanına veriliyor. Bakanlıklar sekretaryalıklara dönüşüyor. Şu an Bakanlıkların tüzük çıkarma, yönetmelik çıkarma ve Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkileri var. Kanun Hükmünde Kararname şimdiki düzende şudur; Meclis hükümete Kanun Hükmünde çıkarma yetkisi verir ancak bunun çerçevesi ve süresini belirler. Yeni getirilen sistemde Cumhurbaşkanı yetki kanuna ihtiyaç duymaksızın her konuda Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisine sahip olacak. Denetleyen üye anayasa mahkemesinin 15 üyesinden 12’sini Cumhurbaşkanı atıyor” dedi.
"Biz böyle bir sistemi istemiyoruz"
CHP’nin 2019 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi kazanacağı iddiasında bulunan Özkar, “Cumhuriyet Halk Partisi ülkenin anti demokratik şekilde yönetilmesine karşı. Denetimden ve sorumluluktan yana olduğumuz için böyle bir sistemde başkanlık yapmayı istemiyoruz. Bakanların meclise karşı siyasi sorumlulukları var. Meclisin gensoru ile düşürülmesi mümkün iken gensoru ortadan kaldırılıyor. Bakanların meclise karşı sorumluluğu yani millete karşı sorumluluğu ortadan kalkıyor. TBMM Ortadan kaldırılıyor. Yürütmeye ait yetkiler Cumhurbaşkanı’na bağlanıyor. Cumhurbaşkanı TBMM’ye karşı yetkisi ortadan kaldırılıyor. Millet Cumhurbaşkanı’na vekilleri aracılığı ile soru bile soramayacak. Bakanlıkların sayısı belli değil.  Bu belirsizlik demokratik değildir. Meclisin ortadan kaldırılması millet iradesinin kaldırılmasıdır. Cumhurbaşkanı yardımcılarının sayı ve nitelikleri belli değil. Evet çıkarsa ne olacağımız belli değil. Gelecek belirsizleştiriliyor, karanlıklaştırılıyor anayasanın özeti budur. Kabul edilebilir tarafı yoktur” dedi.
 
"11 ilçeyi alacağız"
Eskişehir’de hayırın ciddi oranda sandıktan çıkacağını belirten Özkar “Yaptığımız çalışmalarda Eskişehir’de ciddi şekilde hayır lehinde olumlu bir sonuç alacağımızı görüyorum. Milletimizi bu kelepçelere hayır demeye davet ediyorum” dedi. Yerel seçimlerle ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Özkar, “Yerel seçimlerde 12 ilçenin 11’nin belediye başkanlığını alacağız. Büyükşehir belediye başkanımıza söz verdim. Kırsalda eksiğimizi tamamlayacağız inşallah 12 ilçenin 11’nin belediye başkanlığını alacağız” dedi.
 
Büyükerşen uyardı “Oyunlara gelmeyin”
Toplantıda açıklamalarda bulunan bir diğer isim Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen oldu. Büyükerşen, kıdem tazminatının varlık fonuna devredilmesi yönünde çıkan söylentilerin vatamndaşı ciddi şekilde tedirgin ettiğini belirterek,”İşçilerin en büyük tedirginliği kıdem tazminatı. Ankara kulislerinde bu kıdem tazminatının varlık fonuna devredileceği konuşuluyor. Bir kararname ile hemen bunu yapmak niyetindeler. Bu fon ne işe yarayacak? Edinilecek yeni borçlar için teminat. Memurlar için en büyük tedirginlik 657 sayılı kanunu kaldırıp memurları güvencesiz hale getirip işçi statüsüne bağlamak ve hatta taşeron sistemi ile memur çalıştırabilme konusunda teminat göremiyorlar. Bu da bize iletilen endişeler arasında. Tüm Eskişehir’i sandıklara sahip çıkmaya davet ediyorum bu çok önemli, her türlü oyun oralarda yapılıyor aman o oyunlara gelmeyin. Cep telefonlarınız ile tutanakları mutlaka fotoğraflandırın. Her an her şey olabilir gibi tetikte olun. Tüm partililerimizi sandık görevlisi gibi sandıklara sahip çıkın” diye konuştu
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.