CHP TEPEBAŞI DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

CHP Tepebaşı İlçe Başkanlığı Daraltılmış Danışma Kurulu Toplantısı dün gerçekleştirildi.

CHP TEPEBAŞI DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI
08 Mayıs 2017 Pazartesi 14:50

CHP milletvekillerinin CHP Genel Merkezinde düzenlenen toplantıda oldukları için katılamadıkları Danışma Kurulu Toplantısına CHP İl Başkanı Sinan Özkar, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP eski milletvekilleri, eski il başkanları ve CHP üyesi STÖ temsilcileri katıldı.
Görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda Başkan Ataç şu ifadelere yer verdi:
Referandumu çok iyi okumak lazım
Hepimiz Tepebaşı’nda referandumdan çıkan sonucu gördük. Bu sonuçta hepimizin büyük başarısı olduğu kadar Saadet Partililerin büyük katkısı olduğuna inanıyorum. MHP’lilerin de… Referandumu çok iyi okumak lazım, arkadaşlar. Çok mesajlar var. Her ne kadar hileyle hurdayla, devlet eliyle hile yapıldığını düşünsek de net olarak hayır çıktığını gözlemliyoruz. Bakın, şimdi Başkan olan Tayyip Erdoğan; Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı, Genel Kurmay Başkanı… Yıllardır bırakmadığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı. İstanbul’da onun haberi olmadan hiçbir şey yapılanmaz. Havaalanları yaptı, köprüler yaptı ama tüm bunlara rağmen İstanbul’dan hayır çıktı. Bu o kadar anlamlı ki… Bunun izahı yok. Demek ki İstanbullunun başka şeylere ihtiyacı var. Bunu okumak çok önemli.

Birleşmeyi çok iyi korumak lazım
Ayrıca Ankara’da hayır çıkması… Melih Gökçek gibi güçlü bir belediye başkanının olduğu yerde hayır çıkmasını çok iyi okumak lazım. Antalya AKP’de, Balıkesir AKP’de, Manisa MHP’de, Adana MHP’de, Mersin MHP’de, Denizli AKP’de…
Tepebaşı bölgesinin Kasım ayı ile kıyaslamasını yaptım; bu seçimde 25 bin geriliyorlar. Bizim oylarımız 51 bin artıyor. Yani Tepebaşı’nda ilk defa 137 bine çıkıyor hayır oyu. Demek ki bu birleşmeyi çok iyi korumak lazım. Benim yıllardır Tepebaşı’nda yaptığım iş oydu. Ben her seçimde en az yüzde 15 sağdan oy alırdım ve bunu korumaya çalışırdım. Ama bu hayır oyunda bu iş daha farklı noktaya gitti. Onun için bu dirsek temasını, birlikteliğimizi kesinlikle bozmamız lazım. Aksine evetten daha fazla oy almaya çalışmamız lazım.Ama bakıyorsunuz; daha referandumun mürekkebi kurumadan şehrimizde, genel merkezimizde ayak oyunları başlıyor.

'Bir sabredin bir yutkunun'
Ya arkadaşlar bir sabredin ya, bir mürekkep kurusun ya. Şimdi genel merkezdeki oyunlara Erdoğan şöyle söylüyor; “Ya bunlar sistemi kabul ettiler de kendine koltuk arıyor” Niye bunu söylettiriyorsunuz? Bir sabredin bir yutkunun… Ama maalesef hiç kimseye gerek yok, biz kendi kendimize o kadar güzel çelmeler takıyoruz ki. Karşı tarafı güldürüyoruz kendimize. O yüzden Eskişehir’de olsun, Genel Merkezde olsun bu beraberliği hiç bozmamız lazım.
Erdoğan geçtiğimiz gün TV’de açıkladı, başarısız belediye başkanlarını ve il başkanlarını görevden alın, diye. Fransızların ünlü bir sözü vardır; her ihtilal önce kendi çocuklarını yer diye. Bu da böyle bir şey. Bırakın işte, karıştı zaten onlar. Ama yok, biz illa bir şeyleri karıştıracağız. Tabii ki hepimiz iyi olsun istiyoruz, partimiz iyi olsun, önderimiz iyi olsun, iyi neticeler alalım, iyi mücadeleler edelim. Ama şu mücadele kötü müydü arkadaşlar? 1993’ten beri ilk defa İstanbul’u alıyoruz. Siyasi tarihimize bakın İstanbul’u alan hiçbir siyasi parti iktidarı kaybetmemiştir. Ama bize devlet eliyle iktidarı kaybettirdiler. Hileyi, hurdayı, oy hırsızlığını kurumsallaştırmaya çalışıyorlar. Niye? Katılım azalsın onların işi daha rahat olsun. Bakın, yüzde 83-84’lere çıktı işin şekli değişti. Referandum öncesinde hep çıkardılar “Oy kullanmayın, çalınacak” diye. Yani milleti sandıktan geri tutmaya çalıştılar.

Çift yönlü bir tuzaktı
Mühürsüz oyda da tuzak vardı. Kendilerini ileri çıkartınca kabul ettiler, kazayla hayır fazla çıksaydı, o zaman mühürsüz oy diye iptal edeceklerdi, seçimi. Çift yönlü bir tuzaktı. Ama her şeye rağmen dik duralım. Bu seçimde çok dik durduk. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, bu cidden bir başarıydı benim nezdimde. Bu maya çok iyi bir maya, bu mayayı bozmadan ileriye götürürsek daha iyi sonuçlar alırız.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.