‘AMAZONLAR’ BALESİ ESKİŞEHİR’DE

Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin sahnelediği ‘Amazonlar’ balesi, 7. Eskişehir Opera ve Bale Günleri’nin 3. etkinliği olarak, Eskişehirli sanatseverlerle buluşacak. Anayurtları Samsun bölgesinde yaşayan Anadolu Amazonlarını konu alan bale gösterisinin müziklerini Vakhtang Kakhidze yaptı.

‘AMAZONLAR’ BALESİ ESKİŞEHİR’DE
08 Mayıs 2017 Pazartesi 15:06

7. Eskişehir Opera ve Bale Günleri’nde ‘Amazon’ isimli bale gösterisi 9 Mayıs 2017 Salı günü saat 20.00’de Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde devam edecek. ediyor. VakhtungKahaıdze’nin müzikleri, Nugzar ve MedeiaMagalashvılı’nin koreografileri ile ‘Amazonlar ‘ balesi Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından iki yıl önce sahneye konmaya başlandı.
Eserde, Samsun İli Terme İlçesi’nde yaşadıkları bilinen Anadolu Amazonlarının ünlü kraliçelerini de anlatan mitolojik destanlarda, Truva Savaşı’nda yer alan Penthesilea ve kardeşi Hippolyta ile Atlantislileri yenen ve İzmir'i kuran Myrina’dan bahseder. Klasik Yunancada etimolojik olarak memesiz anlamında mazos kelimesinden türeyen isimleriyle iyi ok atabilmek için göğüslerinden birisini kestikleri ve erkekleri sadece nesillerinin sürmesi için gerekli aracılar olarak gördükleri rivayet edilen savaşçı Amazon kadınları, izleyicileri tarih öncesi devirlere doğru mitolojik bir yolculuğa çıkarıyor.
VakhtangKakhidze'nin müziklerini, NugzarMagalashvili koreografisini ve MedeiaMagalashvili librettosunu yaptığı iki perdelik eserde başlıca rolleri, Özlem Şenormanlılar, Meltem Ayar, Büşra Ay, SayakaWakita, Bleda Özlem, Niyazi Cingöz, David Khozashvili, Ozan Demirbaş, Burak Serkan Cebeci, Tugay Ak, Selğan Çavdaroğlu, KetevanChkhikvadze, Özge Hoşer, Pınar Humar, NinoSvimonishvili, Tutku Barın Tümen, Seda Dereli, Gülben Çay, Melisa Sungur,Yusuf Afacan, Erdem Arslan, Miray Boyacıoğlu, Önem Özden, İsmail Şereflioğlu, Cenk Güner, Buğrahan Alnıaçık paylaştı.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.