Av tüfekleri OHAL süresince yasaklandı

Eskişehir Valiliği, OHAL süresince il mülki sınırları içinde M16, AK -47 (kalaşnikof) ve G3 gibi uzun namlulu silahların kullanımını ve taşınmasını yasakladı.

Av tüfekleri OHAL süresince yasaklandı
25 Nisan 2017 Salı 11:51

Valilikten yapılan açıklamada şöyle ifadelere yer verildi: “M-16, AK-47 ve G3 gibi uzun namlulu ve tam otomatik atış yeteneğine haiz silahlara benzer av tüfeklerinin taşınması esnasında güvenlik güçlerimizin keşif ve gözetleme faaliyetlerinde avcı-terör örgütü mensubu ayrımı yapılmasında tereddütler yaşandığı, silahların benzerliği yanlış anlamlara ve müessif olaylara sebebiyet verebileceği değerlendirilmiştir. 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun 11. Maddesinin i) bendi uyarınca Eskişehir il hudutları dahilinde M-16, AK-47 ve G-3 gibi uzun namlulu ve tam otomatik atış yeteneğine haiz silahlara benzer av tüfeklerinin ve bu tüfeklere ait mermilerin taşınması ve kullanılması OHAL süresince kısıtlanmıştır. Bu kısıtlamaya uymayanlar hakkında 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11’inci maddesi (C) bendi ve aynı kanunun 66. maddesi gereğince, gerekli cezai müeyyide uygulanacaktır.”
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.