SENDİKALAR, 1 MAYIS’TA SIHHİYE’DE

5 yıl sonra bir araya gelen Türk-İş ve DİSK, 1 Mayıs için çağrıda bulundu. Kutlamaların bu seneki adresi Sıhhıye Meydanı.

SENDİKALAR, 1 MAYIS’TA SIHHİYE’DE
25 Nisan 2017 Salı 14:10

Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB, EBTO’den oluşan, 1 Mayıs Komitesi Adalar Migros önünde açıklama yaparak tüm Eskişehirlileri 1 Mayıs’ta Sıhhıye Meydanı’na davet etti.  Türk-İş İl Temsilcisi Nejat Kılıç,  işçi sınıfının birlik mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ta Eskişehir’de alanı dolduracaklarını söyledi. Ülkemizde yaşanan terör, ekonomik sorunlar ve işsizlik nedeniyle vatandaşların zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiklerini belirterek, şunları kaydetti: “Ülkemizde her alanda yaşanan sıkıntıların çaresi bütün emekçilerin, işsizlerin, emeklilerin, öğrencilerin hep beraber bir araya gelerek mücadele etmesi ile çözüm bulacaktır.  1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla Eskişehir’de emekçiler bir araya gelerek ortak hareket etme kararı aldılar. Umut ediyorum ki bundan sonra ülkemiz emekçileri hakları konusunda birlikte hareket ederek saldırılara cevap versinler. Bugünlerde işçilerin kıdem tazminatına, kamu emekçilerinin özlük haklarına yapılan saldırıları bertaraf etmek için emekçilerin güç birliği yapmasına şiddetle ihtiyaç vardır. Bu birlikteliğin olacağına yürekten inanıyorum. Türk-İş olarak 1 Mayıs’ta taleplerimizin karşılık bulması, dahası sesimizin gür çıkması için tüm üyelerimiz ile alanlarda olacağız. Bugün de tüm emekçileri ve Eskişehir halkını bizimle birlikte olmaya davet ediyorum.”
EMEKÇİLERİN TALEPLERİ
KESK Şubeler Platformu adına açıklama yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Faik Alkan, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününü bayram havasında kutlamak için hazırlıklara başladıklarını duyurdu. Alkan, emekçiler olarak bu sene alanlarda haykıracakları talepleri şöyle sıraladı: Asgari ücretin, sefalet ücreti olmaktan çıkıp insanca yaşayacak bir ücret olmasını, ağı çalışma koşullarının, keyfi işten atmaların, taşeronluk ve kiralık işçi uygulamasının son bulmasının, grev hakkının engellenmesi uygulamasına son verilmesini, kıdem tazminatının fona devretmek için başlatılan çalışmaların derhal durdurulmasını, kamu çalışanlarının iş güvencesini ortadan kaldırılmasına yönelik düzenlemelere son verilmesini,  Tarihi rekorları kıran resmi olarak yüzde 13, gerçekte yüzde 25’i aşan işsizliğin düşürülüp herkese iş, aş ve güvenceli gelecek sağlanmasını, kadın cinayetlerinin son bulmasını, gençlerin işsizlik ve geleceksizlik sorununun çözülmesini, OHAL ve KHK’lara son verilmesini,  başta eğitim ve sağlık olmak üzere özelleştirme politikalarından vazgeçilmesini, laik, demokratik ve hukuk devleti normlarını içeren bir anayasanın hazırlanmasını talep etmekteyiz.”
KUTLAMANIN ADRESİ SIHHİYE
Emek ve demokrasi güçleri 1 Mayıs’ta Sıhhiye Meydanı’nda buluşacak.  Yürüyüş saat 11:00’de Sakarya Caddesi’nden başlayacak. 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.