BU PROJE İSRAFIN ÖNÜNE GEÇECEK!

Tepebaşı Belediyesi desteğiyle hayata geçirilen “Yeşil Kutu Projesi” uygulamaya başladı.

BU PROJE İSRAFIN ÖNÜNE GEÇECEK!
25 Nisan 2017 Salı 14:25

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi son sınıf öğrencilerinin bireysel gıda israfına dikkat çekmek amacıyla başlattıkları proje kapsamında tüketiciler, tabakta yarım kalan yemeklerini kutulayıp evlerine götürebilecekler. 
İletişim Bilimleri Fakültesi son sınıf öğrencileri, Yeşil Kutu Projesinin uzun vadeli amacının bireysel gıda israfı konusunda farkındalığı artırarak Türkiye’de pek çok şehirde “kutula götür” alışkanlığını yerleştirmek olduğunu belirtiyor. Eskişehir’in doğaya ve çevreye duyarlı imajını yeni bir yeşil projeyle destekleyerek, pek çok alanda olduğu gibi bireysel gıda israfı konusunda da diğer illere örnek teşkil etmesi hedefleniyor. Proje sponsorlarından Saica Pack tarafından üretilen çevreci kutular, pilot mekânlar olarak belirlenen Travelers’ Cafe ve Little Kitchen Eskişehir’de "kutula götür" hareketinin ilk adımı olarak yerlerini aldı.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.