Tepkiler sonuç vermedi: Anadolu Üniversitesi’nin bölünmesi kararı TBMM'de kabul edildi

Anadolu Üniversitesi’nin de arasında bulunduğu 13 üniversitenin bölünmesini ve 20 yeni üniversite kurulmasını düzenleyen tasarı Meclis Genel Kurulu’nda görüşülerek yasalaştı.

Tepkiler sonuç vermedi: Anadolu Üniversitesi’nin bölünmesi kararı TBMM'de kabul edildi
09 Mayıs 2018 Çarşamba 08:55

Anadolu Üniversitesi’nin bölünerek Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin kurulmasını öngören kanun tasarısının geri çekilmesi için günlerdir eylemler ve protestolar eşliğinde devam eden bekleyiş, Ankara’dan gelen haberle son buldu. 

TBMM Genel Kurulunda, 4'ü vakıf olmak üzere 20 yeni üniversite kurulmasını öngören; aralarında İstanbul, Gazi, Anadolu, Karadeniz Teknik, İnönü, Selçuk, Erciyes'in de bulunduğu bazı üniversitelerin bölümlerini yeni üniversitelere bağlayan tasarının ilk bölümündeki maddeler kabul edildi.

11 BİN ÖĞRENCİ TAŞINACAK

Anadolu Gazetesi’nin haberine göre; tasarının kabul edilmesi durumunda üniversitelerden ayrılacak bölümler ve öğrenci sayıları şöyle:

 

Anadolu Üniversitesi: Fen, mühendislik, mimarlık, havacılık ve uzay bilimleri, spor bilimleri fakülteleri; Porsuk, ulaştırma meslek yüksekokulları; fen bilimleri, yer ve uzay bilimleri ve ulaştırma enstitüleri.

Toplam öğrenci sayısı: 61 bin. (Açıköğretim hariç)

Taşınacak öğrenci sayısı: 11 bin 46.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.