Avcı, “Tabela ile üniversite olur mu” sorusuna ODTÜ’nün kuruluş hikayesiyle yanıt verdi

Nabi Avcı üniversitelerin bölünmesi konusunda konuştu.

Avcı, “Tabela ile üniversite olur mu” sorusuna ODTÜ’nün kuruluş hikayesiyle yanıt verdi
09 Mayıs 2018 Çarşamba 09:01

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Akdeniz Üniversitesi eski rektörü ve CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın’ın TBMM Genel Kurulunda yeni üniversitelere ilişkin tasarının görüşülmesi sırasında “Tabela ile üniversite olur mu” sorusuna, ODTÜ’nün kuruluş hikayesiyle yanıt verdi.

Avcı, Genel Kurul’da yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Bundan 61 sene önce burada oturanlar böyle düşünüyor olsalardı ben şimdi sizin karşınızda Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mezunu olarak bulunamayacaktım.  Çünkü 61 sene önce Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Kızılay’da Müdafaa Caddesi’nde üç katlı bir binada kuruldu. Yönetim, rektörlük Müdafaa Caddesi’nde ki üç katlı binaydı. Derslikler de bu meclisin bahçesinde kurulan barakalardı.  Barakalarda eğitimine başladı. Ancak 6,7 sene sonra kendi kampüsüne kavuşabildi. Dolayısıyla göç yolda dizilir mi? Bu bir süreç yönetimidir. Süreç yönetimi diye bir kavramda var. Dolayısıyla göç evet yolda da dizilir veya düzülür, toparlanır. Kendi kendini revize eder, reforma eder.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.