ÖZKAR: TARIM ARAZİLERİ VE İNSANLAR RANTA KURBAN EDİLİYOR

CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, Toprak Koruma Kurulu Toplantısı’nın yapıldığı sırada Valiliğin bariyerle kapatılan bölümünde açıklamalarda bulundu. Özkar, termik santral için tarım arazilerinin ve insanların ranta kurban edildiğini söyledi.

ÖZKAR: TARIM ARAZİLERİ VE İNSANLAR RANTA KURBAN EDİLİYOR
30 Ocak 2018 Salı 14:46

Toprak Koruma Kurulu ikinci kez Vali Özdemir Çakacak başkanlığında toplandı. Valilik binası ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Valilik alanında toplanma yaşanmaması için medyan polis barikatlarıyla kapatıldı.

Termik Sanral’e karşı çıkan siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri de polis barikatlarının gerisinde maskelerle toplantıyı protesto etti.

Burada konuşan CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, Termik Santal’in yapılması halinde bedelini Eskişehir’in ödeyeceğini söyledi. Özkar, “Eğer bir bölgede insanların hayatını etkileyecek ve ciddi anlamda bir yatırım yapılıyorsa, bu çevredeki insanları etkileyecekse bu insanların görüşlerinin mutlaka alınması gerekir. Emin olun bu termik santrale Eskişehir’in yüzde 95’i karşı. Çünkü sadece kendi hayatlarını değil, Eskişehir’de yaşamakta olan insanlar için de sağlığını istiyoruz. Eskişehir bu termik santralden sonra yaşanabilir bir kent olmaktan çıkacak. Şehir kirlenecek, insanlar zehirlenecek, çeşitli hastalıklar olacak, tarım arazilerine asit yağmurları yağacak. Toryum madeni, yapılmak istenen işletmenin 30-40 kilometre ötesinde. Radyoaktif madde olan toryumun o kömür yataklarında olması da son derece yüksek. Yakıldığında radyoaktif maddeler bizim havamıza, suyumuza, toprağımıza karışacak. Bunu biz istemiyoruz. Enerjiyi üretebilirsiniz ama kirlenmiş toprağı yerine koyamazsınız. Kalorisi son derece düşük, atığı ve zehiri son derece yüksek olan kömürü bu işletmede kullanma ısrarını anlamak mümkün değil. Tarım arazileri ranta peşkeş çekiliyor. Bunu da 30 yıllığına yap-işlet- devret ile verecekler. 30 yıl yüksek maliyetli enerjiyi satın almak zorunda kalacağız.  İnsanlarımız ranta kurban edilmektedir. Eskişehirli bunu istemiyor. Yapmayın. Bunun bir bedel olacak. Eskişehirli bu bedeli ödeyecek. Ancak Eskişehirlilerin vebalini alacaksınız.” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.