Köşe yazarları bugün ne yazdı? 12 Eylül köşe yazıları...

Gazetelerin köşe yazarları bugün neler yazdılar, gündemi nasıl gördüler? İşte günün öne çıkan köşe yazarları...

Köşe yazarları bugün ne yazdı? 12 Eylül köşe yazıları...
12 Eylül 2018 Çarşamba 10:42

Yeni rektörden ilk mesajlar/Cihan Yıldırım/ Anadolu

Anadolu Üniversitesi yeni rektörüne kavuştu. Uzun sayılabilecek bir bekleyişten sonra Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, görevi Prof. Dr. Naci Gündoğan’dan devraldı.
Senato’da düzenlenen törende konuşan Prof. Dr. Çomaklı, yeni döneme ilişkin önemli mesajlar verdi. Prof. Dr. Çomaklı, konuşmasına “Bu göreve atanmamda iradelerini ve takdirlerini gösteren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum” diyerek başladı.
Prof. Dr. Çomaklı atandıktan sonra hakkında yapılan yorumlar için “Göreve atanmamın ardından aslında birçok şey yazıldı, çizildi. Öncelikle bu yanlış algıyı ortadan kaldırmak isterim. Aslında ben de sizler gibi akademisyenim ve yürüttüğüm görev itibarıyla dört yıllık süreyle emniyet içerisinde bulundum. Hocalarımızı, öğrencilerimizi ve kampüste yürümeyi özlediğimi fark ettim. Çünkü ben de akademisyen olarak yetiştirildim ve şu anda da pek çok akademisyen öğrencim var” dedi.

Yazının devamını okumak için tıklayınız

----------------------------

Partilerin ittifakı mı? Seçmenin ittifakı mı? /Murat Taşkın/İstikbal

Eskişehir’de bugünün cevabı en çok merak edilen konusu şu:

“AK Parti ve MHP, önümüzdeki mahalli seçimlerde ittifak yaparsa, Eskişehir’de sonuç ne olur?”

Bu sorunun cevabı konusunda herkesin kafasında kendine göre bir tahmini var…

Örneğin:

Her iki parti oylarını alt alta toplayıp “CHP tüm belediyelerden olur” diyenler bir hayli fazla…

-“CHP’de İYİ Parti ile ittifak yapar. Seçim kafa kafaya olur” diyen de mevcut…

-“Mahalli seçimlerde partiye değil adaya bakılır. O yüzden ittifak mahalli seçimlerde belirleyici olmaz” diye yorumda bulunanlar da az değil…

Burun yanı sıra, “AK Parti-MHP ittifakı olsa da CHP belediyeleri alır” diyenler de yok değil hani…

Yazının devamını okumak için tıklayınız

------------------------

CHP değiştirmez!/Sedat Aydoğan/ İstikbal

Seçim yaklaştıkça adaylara ilişkin söylentiler de artıyor.

Seçimin yine favorisi olacak CHP ile ilgili bu tür söylentiler daha fazla yapılıyor.

Dedikoduların merkezinde de Büyükerşen var!

Yeniden aday olmasına kesin gözüyle bakılan Büyükerşen’in yeni bir ekip ile seçime gireceği yönünde enteresan söylentiler dolaşıyor.

Ali Baş, dünkü yazısında ilginç bir tespitte bulunmuş.

Bugüne kadar yapılan mahalli seçimlerde adaylarını değiştirenlerin kaybettiğini ifade ediyor.

Burhan Sakallı ve Tacettin Sarıoğlu örneklerini de veriyor.

Aslında enteresan olduğu kadar somut bir örnek veriyor.

Yazının devamını okumak için tıklayınız

-------------------------

Hiç hatırlamak istemediğimiz yıllar!.../Mehmet Göktekin/ Şehir

Bugün 12 Eylül 2018. Yani 12 Eylül 1980’in üzerinden tam 38 yıl geçmiş. 38 yıl ortalama bir insan ömrünün yarısından fazla. Her 12 Eylül tarihinde benim yaşlarımda olan hemen herkesin aklı 1970 ile 1980 arasında yaşanan meşum olaylar zincirinin yaşandığı döneme gider. Ne yıllardı o yıllar. Kardeşin kardeşe kırdırıldığı, anaların ağladığı, aynı evde biri sağcı, diğeri solcu iki kardeşin birbirine düşmanlaştırıldığı, sokakların, mahallelerin paylaşıldığı, devletin denetiminin sokaklardan çekildiği yıllar… O hatırlamak istemediğimiz 10 yıla denk gelen süreçte bu ülkenin yetişmiş, yetişmeye yüz tutmuş aydınlık yüzleri olacak, bugünkü bulunduğumuz yerden bizi birkaç basamak daha yukarılara taşıyacak yaklaşık 5 bin gencimizin kardeş kavgasına kurban edildiği yıllar.

Yazının devamını okumak için tıklayınız

--------------------------

Lületaşı Festivaline dair/ Deniz Çağlar Fırat/ Yenigün


Eskişehir, Odunpazarı Belediyesinin hayata geçireceği kendi ismiyle özdeşleşmiş çok anlamlı ve önemli bir festivale ev sahipliği yapmak üzere. Bir kent ile özdeşleşen, onunla bütünleşen ve adeta o kentin ismi ile birlikte anılan kültürel ve ekonomik çok az değer vardır. İşte lületaşı o ender ekonomik ve kültürel unsurlardan biridir.
Lületaşı dendiği zaman Eskişehir, Eskişehir dendiği zaman da lületaşı akıllara gelir. İşte Odunpazarı Belediyesi, artık neredeyse unutulmaya yüz tutmuş bu ekonomik ve kültürel değere yeri donulmaz büyük bir katkı sunacak. Lületaşı Festivali düzenleyecek.

Yazının devamını okumak için tıklayınız

--------------------------

Dönmez’de aday adayı olacak/Ayhan Aydıner/Sonhaber

AK Parti’nin Eskişehir Kurucularından olan eski İl Başkanı Fikret Dönmez yerel seçimlerde partisinden belediye başkan aday adayı olacak. Dönmez’in yapacağı başvuruda ‘bir belediye ismini’ vermeyeceği öğrenildi. Genel Merkezin görev vermesi halinde ‘Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı belediyelerinden birine’ aday olmak istediğini belirtecek.

Yazının devamını okumak için tıklayınız

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.