Köşe yazarları bugün ne yazdı? 10 Eylül köşe yazıları...

Gazetelerin köşe yazarları bugün neler yazdılar, gündemi nasıl gördüler? İşte günün öne çıkan köşe yazarları...

Köşe yazarları bugün ne yazdı? 10 Eylül köşe yazıları...
10 Eylül 2018 Pazartesi 08:24

CHP’de herkes iddiaya girmeye başlamış / Murat Taşkın / İstikbal

Cumhuriyet Halk Partili olanlar, parti ile ilgilenenler iyi bilir…
Eskişehir’de bir “Büyükerşen var oldukça her an bir yerlere gelebilecek” isimler var, bir de “Büyükerşen var oldukça hiçbir zaman bir yerlere gelemeyecek” isimler var.
İşte, Büyükerşen var oldukça hiçbir yere gelemeyeceklerin başında da Erman Gölet’in olduğu herkes tarafından söylenir…
Aslında olayın çok eskilere, yani Büyükerşen’in ilk belediye başkanlığı yaptığı, Erman Gölet’in de İnşaat Mühendisleri Oda başkanı olduğu döneme dayandığı söylense de, aslında öyle değildir bu ikilinin birbirlerine karşı besledikleri olumsuz düşünceler…

Yazının devamını okumak için tıklayınız

-------------------------

Ünlü mü yoksa Soylu mu? /Ayhan Aydıner/ Sonhaber

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan yerel seçimler öncesinde aday adayı başvurularının başladığını belirterek; “Genel Merkezimiz bu konuda gereken açıklamayı yaptı. Bazı illerin adaylarını daha erken açıklayabiliriz. Büyük ihtimalle Eskişehir’in Belediye Başkan adayları da erken açıklanabilir” dedi.
Partide herkes Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağını soruyor?
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu ( MKYK ) üyesi Harun Karacan ile AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı'nın 2019 yerel seçimlerine aday olmak istemediklerini düşünüyorum. Peki Karacan veya Avcı olmadığı takdirde AK Parti’nin Büyükşehir adayı kim olur? Şu anda Eskişehir kulislerde iki isim geçiyor. Bu isimlerden birisi İl eski Başkanı Dündar Ünlü. İkincisi de 2004-2014 yılları arasında Odunpazarı Belediye Başkanlığı yapan Burhan Sakallı. Dışarıdan ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun adı geçiyor.

Yazının devamını okumak için tıklayınız

--------------------------

Hani meslek liseliden bir şey olmazdı hani! /Özdemir Uçak / Şehir

Son yerleştirme sonuçlarına göre okul öğrencileri Nesrullah Emer Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesi, Durmuş Can Kınalı Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 10 öğrenci Mühendislik Fakültesi, 1 öğrenci İlahiyat Fakültesi, 2 öğrenci Sınıf öğretmenliği, 2 öğrenci Tarih Öğretmenliğini kazanmışlar. “Düşünün Meslek Lisesi’nden Tıp Fakültesi kazanan öğrenci var artık.” Üstelik bu öğrenci Tıp kazanan ikinci öğrenci. Demek ki engel kaldırılırsa bu iş olabiliyormuş. Hani meslek liseliden birsey olmazdı?

Yazının devamını okumak için tıklayınız

-----------------------

Bu kazığı bize kim attı? /Hakkı Sağlam/ Sakarya

Eskişehirspor'un küme düştüğü 2015-2016 sezonunda Mongangu diye bir oyuncu alınmıştı. Bu futbolcuya 900 bin euro ( 6.7 milyon lira) verilmişti...

Bu futbolcu 4 kez Türkiye Kupası maçında, bir kez de Süper Lig maçında forma giymişti... Futbolu bırakmayan 29 yaşındaki Mongangu geçtiğimiz günlerde Romanya ekiplerinden FC Polilasi'ye transfer olmuş. Peki kaç paraya anlaşmış?

Yazının devamını okumak için tıklayınız

-------------------------

Kaynarca ve Rical - i Gayb

Herkes AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımları konuşuyor.
Bu köşeden "Yaklaşan seçimlerde AK Parti'nin birlik ve beraberlik içinde olması gerekir. Yoksa seçimleri kaybederler" uyarılarında bulunuyorum. Ancak benim 'Birlik' tanımımla, başkalarının 'Birlik' tanımı anladığım kadarıyla farklı.
Hemen belirteyim; AK Parti'nin Eskişehir'deki seçimleri kazanıp kazanmaması benim zerre kadar umurumda olmaz. Yazılarımı takip edenler AK Parti'nin politikalarına mesafeli olduğumu bilir. Fakat gazeteciyiz ve görevimiz gördüğümüz yanlışları belirtmek.

Yazının devamını okumak için tıklayınız

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.