GÜNDOĞDU PROJESİ MECLİS’TEN GEÇTİ

Yaklaşık iki yıla yakın bir süredir AK Partililerin çoğunlukta olduğu Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda bekletilen Gündoğdu Kentsel Dönüşüm Projeleri, sonunda Meclis’e getirilerek oy birliği ile kabul edildi.

GÜNDOĞDU PROJESİ MECLİS’TEN GEÇTİ
13 Mart 2019 Çarşamba 20:23

Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmaları tamamlanan ve 9 Ekim 2017 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisine sunularak İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen Gündoğdu -1 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ile 9 Kasım 2018 yılında aynı komisyona havale edilen Gündoğdu -2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi belediye meclisinde kabul edildi. 

Büyükşehir Belediyesi, aylardır Gündoğdu-2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesinin hak sahiplerine detaylı tanıtımının yapılması ve uzlaşma görüşmelerinin başlaması için belediye meclisinden gelecek onayı bekliyordu.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de, Meclis’te AK Partililere seslenerek projelerin bir an önce komisyonlardan getirilmesi için çağrıda bulunmuştu.

Gündoğdu Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ile Alpu Kavşağı’ndan, Kartal Kavşağı’na kadar olan oldukça geniş bir bölge, Eskişehir’in en modern alanlarından biri haline dönüşecek.  Yerinde dönüşüm ilkesi ile hazırlanan ile hazırlanan projenin ilk bölümü, Kartal Kavşağı’ndan doğuya doğru Porsuk Çayı kıyısı boyunca uzanacak. Projede modern konut yapıları, çarşı, sağlık, kültür ve sanat merkezleri, spor ve çocuk oyun alanları gibi birçok donatı yer alıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.