Yeşil Yol: Daha çevreci, daha güvenli ve daha ucuz

ESO Yönetim Kurulu Üyesi Gürhan Albayrak, hayata geçirilen Yeşil Yol projesi ile Eskişehir sanayisinin daha çevreci, daha güvenli ve daha ucuz taşıma yöntemi olan demiryolu ile limanlara ulaşacağını söyledi.

Yeşil Yol: Daha çevreci, daha güvenli ve daha ucuz
19 Ekim 2020 Pazartesi 14:21

Proje ile planlanan temel hedefin, Eskişehir’in demiryolu bağlantısı ile batıda İzmit Körfezi Limanlarına, doğuda ise Bakü-Tiflis-Kars demiryolu bağlantısı ile Azerbaycan, Gürcistan ve Türki Cumhuriyetlere bağlanması olduğunu belirten Albayrak, “Yeşil Yol” projesi ile maliyetlerin azalacağına ve fabrikaların limana bağlanacağını ifade etti. 

Albayrak, “Yeşil Yol” projesinin sağlayacağı avantajlarla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Yeşil Yol, karayoluna kıyasla yüzde 30-50 arasında maliyet avantajı, yüzde 60-80 arasında daha temiz bir taşıma sağlayacak. Demiryolu taşımacılığı ile karbon salınımı yüzde 60 ile yüzde 80 arasında azalacak, hava kalitesi korunacak. Yeşil Yol ile yaklaşık yüzde 30-50 arası maliyet avantajı sağlanacak, 60 farklı tır ile taşınacak olan yükler 1 adet tren ile taşınabilecek.

Demiryolu taşımacılığı ile kara yolu trafik yükü hafifleyecek, uzun dönem sabit fiyat garantisi sağlanacak.”

“Sanayicilerin yükleri TCDD’nin garantisi altında taşınacak”

Yeşil Yol projesi kapsamında Çin, Türki Cumhuriyetler ve Avrupa destinasyonlarına demiryolu ile ulaşım imkanı sağlanacağını anlatan Albayrak,  “Bölge sanayicilerinin demir yolu kullanım talebine istinaden haftanın belirli günlerinde düzenli tren seferleri organize edilecek.Sanayicilerin yükleri TCDD’nin garantisi altında taşınacak.Yük nakliye sigortamız ile Hasanbey Lojistik Merkeziyle organize sanayi bölgesi arasındaki karayolu taşımaları teminat altında olacak. Yurtiçi ve yurtdışı taşımalar için konvansiyonel kapalı vagon yükleme ve boşaltma hizmeti verilecek.Demir yolu taşımalarına talebin artmasıyla birlikte, armatürlerle ihracat/ithalat depoculuk anlaşmaları yapılarak, sanayicilere tek yön fiyat tarifesi üzerinden navlun avantajı sağlanacak.Doldurulan ihracat konteynerleri liman ardiyesiz giriş sürelerine bağlı kalmadan Hasanbey Lojistik Merkezinde bekletilebilecek. İthalat konteynerlerinin liman çıkışlarına iletilmesine müteakip, konteynerler limanlardan blok olarak çekilerek Hasanbey Lojistik Merkezi sahasında istif edilebilecek. Konteyner boşaltım randevu talebine göre ithalat konteynerleri fabrikaların boşaltım rampalarına sevk edilebilecek. Bu sayede depolardaki iş yükünün azaltılması, depo alanlarının dengeli kullanılabilmesi sağlanacak ve sevkiyat yoğunluklarında ek mesaiye gerek kalmadan verimli çalışma ortamı oluşturulabilecek. VGM kantarları ile sanayicilerin tartım ihtiyaçları karşılanacaktır. Konteyner iç dolum ve boşaltımlarının Hasanbey Lojistik Merkezinde yapılması için gerekli altyapı tedariki sağlanacak.Güvenlik personeli ve kapalı devre kamera sistemleri ile korunan Hasanbey Lojistik Merkezinde sanayicilere tır parkı imkanı sağlanacak.Hasanbey Lojistik Merkezi ile İzmit Körfezi Limanları arasında düzenli tren seferleri gerçekleştirilerek bölge sanayicilerine çevreci, düzenli, hızlı ve planlı konteyner taşımacılığı hizmeti verilecek” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.