ETO KOMİTELER MÜŞTEREK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Eskişehir Ticaret Odası’nın yasal olarak her yıl düzenlediği Komiteler Müşterek Toplantısı bu kez adeta bir kampa dönüştü. Ünlü iktisatçı, Hazine Eski Müsteşarı ve NTV programcısı Dr. A. Mahfi Eğilmez’in de sunumuyla destek verdiği toplantıda ETO’nun ve Eskişehir ekonomisinin geleceği masaya yatırıldı.

ETO KOMİTELER MÜŞTEREK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
06 Kasım 2017 Pazartesi 15:31

Eskişehir Ticaret Odası 2017 yılı Komiteler Müşterek Toplantısı ETO Başkanı Metin Güler ile meclis ve komite üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Eskişehir Ticaret Odası’nın 40 meslek komitesinin temsilcileriyle yapılan toplantı kapsamında mevcut çalışmalar değerlendirildi; geleceğe ilişkin görüş ve beklentiler masaya yatırıldı. Toplantıda ayrıca meclis üyeleri ve meslek komiteleri kendi sektörlerindeki sorunları dile getirdi. Her sektörün sorunlarının tespit edilip, yol haritasının değerlendirildiği toplantıda odanın gelecek dönemdeki stratejisi de belirlendi. Toplantıda turizm ve hizmet sektörünün yaşadığı sıkıntıların giderilmesi, üniversite sektör ve sanayi işbirliğinin geliştirilmesi, yatırımların artması için Eskişehir lobisinin güçlendirilmesi, nitelikli personel yetiştirebilmek için mesleki eğitimin çeşitlendirilmesi, sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren üyelerin sorunlarının ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte hareket ederek çözümlenmesi gündeme getirildi.  

Tasarruflar artıyor, yatırımlar büyüyor

ETO Başkanı Metin Güler toplantıda yaptığı konuşmada Eskişehir Ticaret Odası’nın tarihinin en büyük yatırımlarına imza attığını, bu yatırımları gerçekleştirirken yine tarihin en büyük hibelerinin odaya kazandırıldığını ifade etti. Ek olarak odanın hiç olmadığı kadar yüksek tasarruflara sahip olduğunu kaydeden Güler, tüm bu çalışmaların ETO’nun Meclis ve Meslek Komitelerinin iradesiyle yapıldığını belirtti.

Güler: “Geleceği planlamak zorundayız”

Eskişehir Ticaret Odası’nın meclisi ve meslek komiteleriyle gelecek için sorumluluk aldığını belirten Başkan Güler, “Geleceğimiz için çalışmaktan başka çaremiz yok. Yarın elde edeceğimiz rekabet avantajı için bugün çok çalışmak zorundayız. Bu nedenle Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’ni inşa ediyoruz. Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesiyle kentimizin turizm altyapısına katkı sağlıyoruz. Bu toplantıda çıkan sonuçlar ticaretimiz ve üyelerimizin geleceği için önemli. Sorunların tespiti ve yol haritasının hazırlanması için fırsat” ifadelerini kullandı.

Eğilmez’den övgü dolu sözler

Toplantı kapsamında Hazine Eski Müsteşarı ve NTV programcısı, ekonomist Dr. A. Mahfi Eğilmez, ETO’nun Meclis ve Meslek Komitesi üyelerine bir sunum yaptı. Dünya ekonomisindeki gelişmeler ve Türkiye ekonomisinin güncel durumunu ETO’nun yöneticileriyle paylaşan Eğilmez, soruları da yanıtlayarak bir tartışma oturumu da gerçekleştirdi. Ayrıca Eskişehir hakkında görüşleri de sorulan Eğilmez, “Eskişehir fark yaratan bir kent. Benim de bulunmaktan keyif aldığım kentler arasında. Bugün Eskişehir Ticaret Odası’nın yürüttüğü Eskişehir Fuar Kongre Merkezi projesini de inceleme fırsatım oldu. Görünen o ki Eskişehir bu proje bittiğinde daha da iddialı bir kent olacak. Metin Beyi ve sizleri kutlamak lazım; dünya standartlarında bir işe imza atılıyor” dedi.

Anket ve görüşlerle sorunlar tartışıldı

Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı kapsamında meclis ve komite üyelerine güncel konular ve Eskişehir’in geleceğine ilişkin soruların da yer aldığı anketler de dağıtıldı.  Ek olarak ETO Başkanı Güler, komitelerin mesleki sorunlarını da tek tek dinledi. Toplantıda çıkan sonuçlar rapor olarak yayınlanıp, sorunların çözümü için ilgili kurum ve kuruluşlara iletilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.