ETO Heyeti Türkiye’nin Prizren Başkonsolosunu ziyaret etti

ETO heyeti Kosova temasları kapsamındaki ilk ziyaretini Türkiye'nin Prizren Başkonsolosu Selen Evcit’e gerçekleştirdiği ziyaret ile başladı.

ETO Heyeti Türkiye’nin Prizren Başkonsolosunu ziyaret etti
27 Ekim 2017 Cuma 11:49

Eskişehir Ticaret Odası, Kosova temaslarına Türkiye'nin Prizren Başkonsolosluğu ile başladı. Bir dizi temas ve Prizren İş Forumu için Kosova’da bulunan ETO heyeti, Türkiye'nin Prizren Başkonsolosu Selen Evcit’i ziyaret etti. Ziyarette ETO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Işık, Meclis Başkan Vekilleri Sermet Özgöde ve Muzaffer Oğuz, ETO Meclis üyeleri ile şehrimizdeki basın kuruluşlarının temsilcileri yer aldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Türkiye'nin Prizren Başkonsolosu Selen Evcit,  Eskişehir’in Türkiye’nin ekonomi ve sosyal bakımdan gelişmiş şehirlerinden biri olduğunu söyledi. Eskişehir’in ticari üretiminin Kosova’dan daha fazla olduğuna dikkat çeken Evcit, Türkiye’nin Kosova ile geçmişten günümüze kültürel ve tarihsel bağları bulunduğuna da değindi. 

Eskişehir’in fırsatlarını Balkan ülkelerine tanıtacağız

Kosova’nın Avrupa’nın kavşak noktasında yer aldığını kaydeden Evcit, Türk iş adamlarının Kosova’da çok önemli yatırımları bulunduğunu, alt yapı ve inşaat sektöründe faaliyetler yürüttüğünü söyledi. Ziyarette konuşan ETO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Işık, Eskişehir’in sanayisi, son yıllarda gelişen turizmi ve ticaretiyle öne çıktığını kaydederek, Prizren İş Forumu’nda bu fırsatları anlatmak istediklerini dile getirdi. İş forumunda Balkan ülkelerindeki iş insanları ile de bir araya gelme fırsatını bulacaklarını kaydeden Işık, Eskişehir’in ve ETO üyelerinin ihracatını geliştirmek için küresel temaslar gerçekleştirdiklerini kaydetti. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.