ESKİŞEHİR DÜNYA’YA TANITILACAK

Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) ve Dünya Odalar Federasyonu (WCF) tarafından düzenlenen 2017 Dünya Odalar Yarışmasına, ESO-OSB Mesleki Eğitim Merkezi Projesiyle aday olan Eskişehir Sanayi Odası finallere gitmeye hak kazandı.

ESKİŞEHİR DÜNYA’YA TANITILACAK
21 Temmuz 2017 Cuma 14:09

Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) ve Dünya Odalar Federasyonu (WCF) tarafından düzenlenen ve dünyadaki tüm Odalar arasında gerçekleştirilen yarışmaya Eskişehir Sanayi Odası “ESO-OSB Mesleki Eğitim Merkezi” projesiyle katıldı.
 
ESO Başkanı Savaş M. Özaydemir, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Odalar tarafından üyelerinin ihtiyaçlarını dikkate alarak yenilikçi bir yaklaşımla hazırlanan projeleri ödüllendiren ve bu alanda en prestijli platform olarak gösterilen Dünya Odalar Yarışması’nda finalist olan Odamız ‘En İyi Eğitim ve Öğretim Projesi’ dalında yarışacak” dedi.
 
Dünya’ya Eskişehir tanıtılacak
Farklı kategorilerde dünyanın 27 ülkesinden 53 Odanın yarışmaya başvurduğunu belirten Özaydemir, “yarışmada kendi alanında ilk 4’e kalan Eskişehir Sanayi Odası, projesini 19-21 Eylül 2017 tarihlerinde Avustralya’nın Sydney kentinde düzenlenecek olan Dünya Odalar Kongresi’nde tüm katılımcılar ve jüri önünde anlatacak. İş dünyasının önemli temsilcileri karşısında yapılacak sunumlar neticesinde kazanan Odaya birincilik ödülünün yanında saygınlık da kazandıracak olan Dünya Odalar Yarışması ayrıca önemli bir tanıtım fırsatı olarak da görülmekte” diye konuştu. 
 
 Yaptıkları proje ile ESO tarafından sanayicilerin ihtiyaçları dikkate alınarak, sanayinin en önemli sorunlarından biri olan kalifiyeli insan kaynağının üye firmalara kazandırılması amacıyla tasarlandığına değinen Özaydemir, şu bilgileri verdi;
“Tamamı ulusal ve uluslararası hibeler kullanılarak hayata geçirilen Mesleki Eğitim Merkezi bin 50 metrekare kapalı alanda ve 7 milyon TL yatırım ile hayata geçirildi. Uluslararası standartlarda Endüstriyel Otomasyon, CNC, Robotik, Kaynak Teknolojileri, 3 Boyutlu Koordinat Ölçüm (CMM) ünitelerini bünyesinde barındıran Merkez ESO üyesi firmalara geniş bir yelpazede eğitim ve test hizmetleri sunmakta.” 
 
650 genç iş hayatına kazandırıldı
Üretici firmalar için en ciddi ihtiyaçların başında gelen kalifiyeli ara eleman konusunda önemli bir çözüm ortağı olan Merkezin 2011-2016 yılları arasında yaklaşık 650 işsiz gence mesleki yeterlilik kazandırıldığının bilgisini veren Özaydemir, bunların 400’nün farklı firmalarda işe yerleştirildiğini açıkladı.
 
Sunmuş olduğu teknolojik donanım ve eğitim kalitesiyle firmalarında merkeze yoğun ilgisi olduğundan bahseden Özaydemir, ESO-OSB Mesleki Eğitim Merkezi’nin, bu başarısıyla eğitim sonrası işe yerleştirmede yüzde 60 gibi yüksek bir oranı yakaladığını bildirdi. Özaydemir, “Eğitim kurumumuz hem Eskişehir hem de çevre illerde üretim yapan sanayiciler önemli bir başvuru noktası haline geldi. Eskişehir Sanayi Odası örnek projeleriyle bölge ekonomisine katkıda bulunmaya devam ediyor” dedi. 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.