FETÖ operasyonunda 9 kişi yakalandı, bir öğretmen tutuklandı

İzmir ve Bursa cumhuriyet başsavcılıklarınca haklarında gözaltı kararı bulunan 7 şüpheli yakalandı. Öte yandan, bylock kullandığı tespit edilen 2 kişi kaldıkları eve düzenlenen operayonla yakalandı.

FETÖ operasyonunda 9 kişi yakalandı, bir öğretmen tutuklandı
10 Mayıs 2018 Perşembe 12:35

Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İzmir ve Bursa cumhuriyet başsavcılıklarınca yürütülen soruşturma kapsamında "terör örgütüne üye olmak" suçundan aranan, açığa alınan 5 astsubay ile askeri okuldan atılan 2 şüpheli düzenlenen eş zamanlı operasyonda yakalandı.

Zanlıların, emniyetteki işlemlerinin ardından soruşturmanın sürdüğü İzmir ve Bursa'ya gönderileceği öğrenildi.

BYLOCK KULLANDIKLARI İDDİA EDİLEN 2 KİŞİ YAKALANDI

Eskişehir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşlarından oldukları iddia edilen iki şüpheli yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat  Şubesi ekiplerince yürütülen ve yaklaşık 2 ay süren takip sonucu, örgüt üyelerinin "gaybubet evi" olarak adlandırdığı Emek Mahallesi'ndeki bir hücre evine operasyon düzenlendi.

Operasyonda, "terör örgütüne üye olmak" suçundan aranan "Adana büyük bölge imamı" olduğu belirtilen Musa K. ile Eskişehir'de KHK ile kapatılan örgüte ait yurtlarda üst düzey yöneticilik yaptığı bildirilen Hasan K'yi gözaltına aldı.

Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen zanlılara ait evde yapılan aramada, 2 cep telefonu, 1 dizüstü bilgisayar, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'e ait kitaplar ele geçirildi.

TUTUKSUZ YARGILANAN ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan ve tutuksuz yargılanan eski öğretmen tutuklandı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan Mustafa Kurt, duruşmaya Eskişehir Adliyesinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Etkin pişmanların hükümlerinden yararlanmak istediğini belirten sanık Kurt, emniyetteki ifadesinin yalan olduğunu ileri sürerek, "Gerekirse 20-30 yıl yatarım ama ben suçsuzum. ByLock kullanmadım. Daha önce söylediklerim yalandı. Kimsenin günahına girmek istemiyorum." dedi.

Daha önce verdiği ifadeyi inkar eden sanık Kurt, "Bank Asya'ya para yatırmış olabilirim. Bank Asya'yı ben mi kurdum? Suçlamaları kabul etmiyorum. Vicdanım şu anda çok rahat. Oh be rahatladım." diye konuştu.

Mahkeme heyeti sanığın tutuklanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kurt duruşmanın ardından cezaevine gönderildi.

11 SANIĞI TAHLİYESİ REDDEDİLDİ

Terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla yargılanan tutuksuz 11 sanığın beraat talepleri reddedildi

Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan tutuksuz 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan 9 tutuksuz sanık ve avukatları hazır bulundu, 2 sanık katılmadı. 

Savunmalarını yapan sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi. 

Tutuksuz sanık Elif B'nin avukatı, dosyaya eklenen ByLock ile ilgili bilirkişi raporlarının gerçeği yansıtmadığını savundu.

Mahkeme heyeti sanıkların beraat taleplerini reddederek duruşmayı erteledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.