İNLER VE AKTİF FAY HATTI RESTORASYON PROJESİ'NDE SONA YAKLAŞILIYOR

İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt'un en çok önem verdiği projelerden biri olan İnler ve Aktif Fay Hattı Restorasyon Projesi'nde sona yaklaşılıyor.

İNLER VE AKTİF FAY HATTI RESTORASYON PROJESİ'NDE SONA YAKLAŞILIYOR
11 Ekim 2017 Çarşamba 12:49

İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt'un titizlikle takip ettiği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Eskişehir Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'nun birlikte gerçekleştirdiği çalışmalar sonunda röleve projeleri üzerinde gerekli rotuşlar yapılarak son şekli verildi. Başkan Bozkurt, Eskişehir Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'ndan Tülay Çerçi, Rahime Karaoğlu Murat ve Uzman Oğuz Bostancı ile birlikte tamamlanan İnler ve Aktif Fay Hattı Röleve Planı üzerinde incelemede bulundu.

"İlçemize adını veren 'İn ve Önü'nün çehresi değişecek”


Restorasyon için büyük gayret sarf eden Başkan Bozkurt, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Tamamlanan proje çalışması sonrası mağaraların aydınlatması, ine çıkışı sağlayan iç ve dış merdiven yolunun onarılması, mağarlar ile aktif fay hattın arasında kalan bölüme yürüyüş yolunun yapılmasından sonra dinlenme kafesi ve çevre düzenlenmesi yapılacak. Bu proje sonrası ilçemize adını veren 'İn ve Önü'nün çehresi değişecek” dedi.

"İnönümüz bu projenin tamamlanmasıyla bir de doğa turizmi merkezi unvanını alacak"


Çalışmaların tamamlanmasının ardından İnönü'nün önemli bir doğa turizmi merkezi de olacağını belirten Başkan Bozkurt "İlçemiz, Türkiye Cumhuriyetinin kurulması aşamasında tarih sayfalarına altın harflerle yazılan 1. ve 2. İnönü Meydan Muharebeleri'nin yanı sıra havacılık merkezi olarak zaten biliniyor. Manda kaymağımız dillere destan. İnönümüz bu projenin tamamlanmasıyla bir de doğa turizmi merkezi unvanını alacak. Bu projenin gerçekleşmesi için en başından bu aşamaya kadar her şeyi yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Eskişehir Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’ndaki arkadaşlarımıza İnönümüz adına teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.


Tamamlanan İnler ve Aktif Fay Hattı röleve restorasyon projesi sonrası yapılacak işler için proje oluşturulup ihaleye çıkılarak çalışmalara başlanılacağı belirtildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.