SON SANİYEDE YIKILDIK 99-98

Play Off ikinci maçında TOFAŞ 99-98 kazandı. Eskişehir Basket bu mağlubiyetle Play-Off’lara veda etti.

SON SANİYEDE YIKILDIK 99-98
24 Mayıs 2018 Perşembe 20:10

Temsilcimiz Eskişehir Basket mücadeleye fırtına gibi başladı. Buğrahan ve Duncan ile sayılarla bulan Potanın Şimşekleri 7-0 öne geçti ve TOFAŞ mola aldı. Bursa temsilcisi ilk sayısını 06.50’de buldu. Mejıa durumu 10-2 yaptı. Son saniyelerde ise farkı TOFAŞ 3 sayıya kadar indirdi. Ancak Buğrahan son saniyede üç sayı çizgisi gerisinden kritik bir atış yaparak ilk periyodun sonucu belirledi; 26-20

Çekişme vardı

Mücadelenin ikinci periyodu ise çekişmeli başladı. Temsilcimiz Duncan, Buğrahan ve Baron ile sayılar buldu. TOFAŞ ise dış çizgiden farkı eritmeyi başardı. Son  5 dakikaya temsilcimiz 35-30’luk üstünlükle girdi. Tempoyu arttıran Potanın Şimşekleri 03.14’de Buğrahan’ın üçlüğüyle durumu 42-32 yaptı. Son saniyelerde karşılıklı sayılar atılsa da Eskişehir Basket ilk yarıyı 47-44 önde kapattı.

Farkı açtık

Üçüncü periyotta ise Eskişehir Basket hem hücumda hem de savunmada başarılı işlere imza attı. Temsilcimiz farkı bir ara 11 sayıya kadar çıkarttı. Maçın yıldız üçlüsü Duncan, Baron ve Buğrahan müthiş bir performans sergiledi ve farkın açılmasını sağladı. Son dakikalarda farkı korumayı başaran temsilcimiz Eskişehir Basket son çeyreğe 68-58’lik üstünlükle girmeyi başardı.

Uzatmaya gitti

Maçın son periyodunda Eskişehir Basket hem dış atışlarda hem de pota altıda etkili olurken farkı 13’sayıya kadar çıkardı. TOFAŞ aldığı mola sonrası 5-0’lık seri yakaladı ve bu sefer Eskişehir Basket molayı aldı. Ancak işler bu moladan sonra kötüye gitti. Tofaş bulduğu sayılarla maçta ilk kez öne geçerek skoru 80-79 yaptı. Çekişmenin yaşandığı karşılaşma 85-85 sona erdi ve maç uzatmaya gitti.

Büyük heyecan

13 sayı farkı korumayan Eskişehir Basket uzat periyodunda etkili olamadı. TOFAŞ dış atışlarda bulduğu sayılarla öne geçmeyi başardı. TOFAŞ’ın yıldız oyuncusu Henry 46 saniye kala durumu 97-94 yaptı. Ayres kendisine yapılan faul sonrası boyalı alanda sadece 1 atışta başarılı oldu ve durum 97-95’e geldi.

Son saniyede yıkıldık

TOFAŞ yaptığı top kaybıyla temsilcimiz son  saniyede bir kez daha hücum şansı buldu. Baron 3 saniye kala üç sayı çizgisinden isabeti buldu durumu 98-97 yaptı.  Ancak son saniyede Morgan boyalı alanda isabeti buldu TOFAş maçı 99-98 kazandı. Eskişehir Basket bu mağlubiyetle Play-Off’lara veda etti.

 

Maça ilgi fazlaydı

Eskişehir Basket’in dün TOFAŞ ile oynadığı mücadeleye protokolün ilgisi fazlaydı. Mücadeleyi Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan, Eskişehir Emniyet Müdürü Engin Dinç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, İş Adamı Emre Sarar ve Eskişehir Basket yönetim kurulu protokol tribününden heyecanla takip etti.

Taraftar salonu doldurdu

Potanın Şimşekleri dün Play-Off ikinci maçında sahasında TOFAŞ’ı konuk ederken Siyah Kırmızılı taraftarlar maça ilgi gösterdi. 2 bini aşkın basketbolseverin yakından takip ettiği mücadelede büyük bir coşku hakimdi. Taraftarlar maçın başlama düdüğünden itibaren takımına büyük destek verdi. Cefakar taraftar maç sonunda takımını ayakta alkışlamayı da ihmal etmedi.

Duncan devam edemedi

TOFAŞ ile oynanan karşılaşmada Eskişehir Basket’in başarılı oyuncusu Josh Duncan dünkü maçta sakatlandı. Son çeyrekte rakibi ile girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kalan deneyimli futbolcu daha sonra ayağa kalkarak soyunma odasına gitti. Duncan oyundan çıkana kadar 17 sayı atmıştı.

 

Doğan forma giyemedi

Eskişehir Basket’in pivot oyuncusu Doğan Şenli dün oynanan karşılaşmada forma giyemedi. Geçtiğimiz gün Play-Off’un ilk maçında kısa bir süre oyunda kalan Doğan ne yazık ki sakatlık geçirmişti. Omuzundan sakatlanan 1992 doğumlu pivot oyuncusu dünkü maçı kenardan takip etmek zorunda kaldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.