ESKİŞEHİRSPOR’DA PUAN SİLME TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR

Eskişehirspor Başkanı Osman Taş ve Başkan Vekili  Mustafa Topkaya Vali Hanefi Demirkol Tesislerinde bir basın toplantısı düzenledi.

30 Temmuz 2019 Salı 16:41

İlk olarak söz alan Başkan Vekili Mustafa Topkaya, alacaklar ve bugüne kadar yapmış oldukları ödemeler hakkında bilgi verdi. Topkaya 60 günde 2,5 milyon TL ödeme yaptıklarını söyledi.

FIFA’daki dosyalar hakkında bilgi veren Topkaya, “FIFA’daki dosyaları ile alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Puan silme tehlikesi ile karşı karşıya olduğumuz 5 dosya var. Bu dosyalar Funes Mori, Ben Khalifa, Akaminko, Toko, Bokila’nın dosyaları. Pinto dosyasında da şimdilik bir sıkıntı yok ancak oyuncunun elinde küme düşürme kozu bulunuyor. Bugüne kadar Sissoko’ya 35 bin Euro para ödedik. Oyuncunun bizden halen 88,5 Avro borcumuz var. Milikovic’e 20 bin Avro ödemek yaptık. Oyuncuya halen 60 bin Avro borcumuz var. FIFA’da bulunan 4 dosya ile alakalı 4 farklı kulübe ödeme yaptık. Bu kulüpler hep zamanında yapılan transferlerin yetiştirme bedellerinden kaynaklı alacaklı durumdaydılar. FIFA’ya 45 bin İsviçre Frangı bir para ödeme yaptık. Kulach’a 10 bin dolar ödeme yapıldı. Jesse’ye 20 bin Avro ödeme yaptık. Biz yönetime geldikten sonra mevcut kadromuzda bulunan oyunculara toplamda 550 bin lira eşit bir şekilde ödeme yapıldı. Personellere birer maaş dağıtıldı. 330 bin lirada kulübün mutfak, bakım, yakıt giderleri gibi ödemeler yapıldı” dedi.

KAMPANYALARDAN ELDE EDİLEN GELİRLER

Kampanyalardan elde ettikleri gelirler hakkında ise Topkaya, “7979 kampanyasından 20 bin TL ödeme alındı. Kanlıkavak’ta ki altyapı tesislerinden 43 bin 900 TL para geldi. Formamıza isminizi yazıyoruz projesinden 40 bin TL para geldi. Altyapı seçmelerinden 36 bin 980 lira para kazanılmış. Kumbara kampanyasından 52 bin 407 lira geldi. 26 saatte 26 bin forma kampanyasına katılıp isim yazdıran ancak daha sonra vazgeçenler var. Yanlış anlaşılmalar var diyenler var. Ulaşamadıklarımız var. Çalışmalar devam ediyor. Sonuçlanınca açıklayacağız” şeklinde konuştu.

Topkaya ayrıca, “Transfer yasağını kaldırmak mümkün gözükmüyor. Kulüp lisansı konusunda yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Alacaklılardan anlayış bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan Başkan Osman Taş,  bugüne kadar sustuğunu bundan sonra ise susmayacağını ifade ederek, "Eskişehirspor'un önü Osman Taş'tan dolayı kesiliyorsa bugün istifa etmeye hazırım. Çok iyi bir Eskişehirspor taraftarıyım. Şehrimi çok seviyorum. Bir aday vardı da biz mi engel olduk. Kulübü kurtarmak isteyen varsa buyursun gelsin" dedi. 

Kulübe haciz yollayan isimleri açıklayan Başkan Taş, engel olanlara ise 24 saat süre tanıdı. Taş, “Eğer 24 saat içinde önümüzden çekilmezseniz. Biz tüm dosyaları açacağız” dedi. Taş, "2015 yılından bugün 4 tane icra geldi. 4 sene beklediniz bir ay mı bekleyemediniz. 5 yaşındaki çıocuğun parasına mı göz diktiniz. İcra gönderen isimleri açıklıyorum. Mehmet Kamuran Yavuz, Mustafa Çetin, Mehmet Başçiftçi ve Mukaddes Sırçalı. Bugün gelen hacizler. Bu meydan okuma değil. Eğer 24 saat içinde önümüzden çekilmezseniz. Biz tüm dosyaları açacağız. Bana bir telefon yeter. 2014 yılından beri gelen dosyalar bize patlıyor. Bomba bizim elimizde patlarsa, bizde patlarız. Gelen 300 bin liralık icra. Yazık günah. Kumbara paralarını mı beklediniz. 3 gündür bu kulübü kurtaralım diye uyumuyoruz. Buna saygınız olsun” dedi. Ayran projesinin engellenmek istendiğini ifade eden Taş, “Ayran projesinden 400 bin lira gelecekti. Birileri bunu engelliyor. Hiçbir şey olmamış gibi elini kolunu sallaya sallaya geziyor. Anlaştığımız futbolculara, avukatlara telefon açılıyor anlaşmayın diye. Yapmak istediğim tüm projelere taş konuluyor” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.