Eskişehir Basket-Pınar Karşıyaka: 66-72

Eskişehir Basket, kendi saha ve seyircisi önünde Pınar Karşıyaka'ya 72-62 mağlup oldu.

Eskişehir Basket-Pınar Karşıyaka: 66-72
17 Mart 2018 Cumartesi 22:18

Potanın Şimşekleri mücadeleye Billy Baron, Buğrahan Tuncer, Caner Erdeniz, Jeff Ayres ve Josh Duncan ilk 5’i ile başladı. Hava topunda Karşıyaka faul yapınca Eskişehir Basket hücumunya top kenardan başladı. Duncan, Ayres’in pota altından sayıları ve Baron’un 3’lüğüyle temsilcimiz 7-0’lık seriyle başladı. Periyodun bitimine 5,34 dakika kala Potanın Şimşekleri 12-2 öndeydi. Temsilcimi ilk periyodu 19-14 önde tamamladı.

 

Çekişmeli geçen maçında ikinci periyodunda Pınar Karşıyaka etkili olmaya çalıştı farkı bir ara 4’e kadar indirdi. Buğrahan Tuncer, Doğan Şenli ve Dorukhan Engindeniz’in etkili oyunuyla üstünlüğünü devam ettiren temsilcimizde son saniyede Berkay’ın basketi Siyah-Kırmızılıları soyunma odasına 40-35 önde gitti.

 

Mücadelenin ikinci yarısına Eskişehir Basket Duncan’ın sayısıyla başladı. Rakip Karşıyaka pota altından etkili olmaya çalışırken temsilcimiz Baron ve Duncan’ın 3 sayı atışlarıyla farkın kapanmasını önledi. Son 5 dakikada fark bir ara 7 sayıya kadar çıktı. Temsilcimiz son periyoda 57-50’lik üstünlükle girdi.

 

Temsilcimiz son periyoda tutuk başladı. Siyah Kırmızılı ekip ilk 5 dakikada sadece 2 sayı üretebildi. Karşıyaka bitime 3 dakika 45 saniye kala 61-62’lik skorla ilk kez öne geçti. Eskişehir Basket Billy Baron’un üçlüğüyle tekrar durumu 66-64 yaptı. Maçın sonunda çok kötü bir oyun sergileyen temsilcimiz maçı 72-66 kaybetti.

 

Taraftar yalnız bırakmadı

Pınar Karşıyaka ile kritik bir maça çıkan Eskişehir Basket’i dün taraftarı yalnız bırakmadı. Anadolu Üniversitesi İki Eylül Spor Salonu tribünlerindeki büyük boşluklar gözlerden kaçmazken, maça gelen bine yakın taraftar maçta takımlarını desteklemeyi ihmal etmedi. Ayrıca mücadeleyi protokol tribününde Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan’da takip etti.

 

Genç Arda kadroya girdi

Eskişehir Basket Genç Takımı’nın yıldızı Arda Berk Kaya, Pınar Karşıyaka maçında maç kadrosundaydı. İspanyol Koç Josep Maria Berrocal, takımdaki sportif sakatlıkların fazla olması sebebiyle Arda’yı kadroya çağırdı. Arda maç boyunca süre alamadı.

 

Heyecanla takip ettiler

Sakatlıklar nedeniyle zor günler geçiren Eskişehir Basket’te Yunus Emre Sonsırma ve Earl Jarrod Rowland karşılaşmayı kenardan takip etti. Sportif sakatlığı bulunan Sean Marshall ise kadroda yer almasına rağmen süre almadı. Sportif sakatlıkları süren bu oyuncuların önümüzdeki hafta takımla birlikte çalışmalara başlayacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.