Büyükşehir’den bir spor tesisi daha

Büyükşehir Belediyesi spora yaptığı yatırımları birbiri ardına açtığı spor tesisleri ile sürdürmeye devam ediyor. Yaklaşık 800 minik sporcunun katılımıyla düzenlenen Sebahattin Doğan Mini Minikler Futbol Turnuvası’nın finaliyle açılışı gerçekleştirilen Osmangazi Futbol Sahası vatandaşlardan tam not aldı. Başkan Büyükerşen ise sorumlulukları gereği amatör spora ve sporculara destek olmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Büyükşehir’den bir spor tesisi daha
16 Ağustos 2018 Perşembe 13:33

Eskişehir’e spor tesisleri kazandırmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Mahallesi’nde modern ve kullanışlı bir semt sahasını hizmete sundu. Başta çocuklar, gençler ve kadınlar olmak üzere tüm vatandaşların faydalanabileceği sahanın açılışı Sebahattin Doğan Mini Minikler Futbol Turnuvasıyla yapıldı. Yaklaşık 800 çocuğun katıldığı turnuva finaline aileler büyük ilgi gösterirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç törende birer konuşma yaparak, tüm çocuklara madalyalarını takdim ettiler.  

Sümeyye’yi tebrik etti

Sözlerine Dublin’de düzenlenen Paralimpik Oyunları’nda Avrupa Şampiyonu olan Sümeyye Boyacı’yı tebrik ederek başlayan Başkan Büyükerşen “Büyükşehir Belediyesi olarak, amatör branşlarda yarışan sporcularımıza verdiğimiz desteğin en canlı ve yakın örneğidir Sümeyye. İnanıyorum ki 2020 Tokyo Olimpiyatları’na da giderek başarıları ile bizleri gururlandıracak” dedi.

Desteğimiz sürecek

Büyükerşen “Gördüğünüz gibi, gerek yeşil zemini, gerek soyunma ve giyinme odalarıyla birlikte sizlere, sağlıklı, çağdaş ve layıkıyla spor yapabileceğiniz bir tesis inşa ettik. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak, gençlerimize, sizlere ve amatör spor kulüplerimize, spor yapabilmeleri için her türlü imkanı sunmaya bundan sonra da devam edeceğiz. Yasalar çerçevesinde sizlerden aldığımız kaynağı yine sizlere hizmet etmek için kullanacağız. Osmangazi Spor sahamızın Osmangazi mahallemize, çevre mahallelerimize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyor, bu sahanın geleceğin birçok başarılı sporcusunun yetişmesinde pay sahibi olmasını gönülden diliyorum.” dedi.

Eskişehirspor’un kurtuluşu bu çocuklar

Turnuvaya katılan tüm çocukları tebrik eden Ahmet Ataç ise “Türk futbolunun bugün en büyük problemi yabancı futbolculardır. Eskişehirspor’un yaşadığı sıkıntıları hepimiz görüyoruz. İnanıyorum ki bu çocuklarımız içerisinden yeni Fethiler, Nihatlar, Enderler çıkacaktır. Eskişehirspor’un kurtuluşu bu çocuklardır” dedi. Başkan Büyükerşen ve ekibini böyle bir tesisi Eskişehir’e kazandırdığı için kutlayan Ataç, sporun her zaman destekçisi olacaklarını belirtti.

Sportif başarılarda zorlanıyoruz

Kazım Kurt da yaptığı konuşmada Eskişehir merkezinde 3 belediyenin de sporun ve sporcunun destekçisi olduğunu belirterek, “Bugün sosyal demokrat belediyelerin, sporda tesisleşmesi ve alt yapılarıyla ile ilgili çok somut bir örneği açıyoruz. Daha önce başlamış olmasına rağmen olumlu gitmeyen bu alan, şimdi daha modern ve çağdaş bir hale getirildi ve sporcularımızın kullanımına açıldı. Bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e ve bu işi organize eden bürokratlarına, işçilerine teşekkür ediyorum. Eskişehir’de spor alt yapısı ile ilgili, çok ciddi atılımların gerçekleştiği bir dönemde maalesef sportif başarılarda zorlanıyoruz. Sporda, elbette kazanmak ya da kaybetmek önemli değildir ama yinede bir başarı elde edilmesi gerekir. Ben zaman içinde Eskişehir’de o başarılı, parlak günlerin geri geleceğine inanıyorum” dedi.

Tesisten 15 yaş altı kategoride mücadele eden amatör sporcuların faydalanacağını ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ayrıca kadınların da sabah sporunu eğitmenler eşliğinde burada yapabileceklerini ve tartan pisti yürüyüş yolu olarak kullanabileceklerini belirttiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.