Metal Yorgunluğu Komşuyu Da Vuracak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın da istifanı isteyeceği iddia edildi.

Metal Yorgunluğu Komşuyu Da Vuracak!
15 Ekim 2017 Pazar 02:23

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan referandumunda başarısız olan AK Partili Belediye Başkanları ile ilgili hazırlanan kapsamlı raporu hayata geçiriyor. Belediye başkanlarından istenen “istifaların” sebeplerinden birinin 16 Nisan referandumundaki başarısızlıklar olduğu belirtilirken, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarının bu nedenle istifalarının istendiği öğrenildi.

İL İL RAPOR HAZIRLANDI

ANKA, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 16 Nisan’dan sonra üç bakanlık ve teşkilata hazırlattığı, “16 Nisan’da Başarısız Olan Belediye Başkanları” konulu raporun sonuçlarına ve alınan kararlara ulaştı. Raporda AK Parti’nin hiç seçim kaybetmediği ve AK Parti’nin kalesi sayılan illerin ve belediyelerin listesi çıkarıldı.
 

16 NİSAN ANALİZ EDİLDİ


16 Nisan referandumunda İstanbul ve Ankara’da yaşanan başarısızlık analiz edildi. Aralarında birçok ilçe belediyelerinin de bulunduğu raporun sonuçlarına göre seçim kaybeden il ve ilçe belediye başkanları teker teker istifa ettirilecek. 16 Nisan referandum sonuçları sonrası AK Parti temizliğe ilk önce parti kadrolarından başlamıştı. MKYK, MYK ve kabine değişikliğinin ardından sıranın teşkilat ve belediyelere geldiği belirtiliyor.

SIRADA YEDİ İL DAHA VAR

Referandumu “hayır” ile sonuçlandıran İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın ardından temizliğin ilçe belediyeleri ile sürdürüleceği belirtiliyor. Değişimin Eyüp, Üsküdar ve Fatih Belediyeleri ile süreceği kaydedildi.
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ankara, Balıkesir, Uşak, Denizli, Antalya, Bilecik, Artvin ve Ardahan belediye başkanlarının da istifasını isteyeceği kaydedildi.

16 Nisan’da gerçekleşen referandumda Bilecik’te seçmenin yüzde 48,9’u evet, yüzde 51,1’i hayır oyu kullanmıştı. (Gerçek Gündem)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.